Het laatste formule 1 nieuws

Frijns met Formula E naar Chili en Saoedi-Arabië

Frijns met Formula E naar Chili en Saoedi-Arabië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel Coureur Robin Frijns weet sinds woensdag met welke races het nieuwe seizoen in de Formula E zal beginnen.

De elektrische variant op de Formule 1 zal in de eerste twee raceweekenden van 2021 naar Chili en Saoedi-Arabië trekken. Frijns komt in 2021 in de Formula E net als vorig seizoen uit voor Envision Virgin Racing.

Santiago
De binnenstad van de Chileense hoofdstad Santiago is op 16 en 17 januari het decor voor de eerste twee wedstrijden van het jaar. Dat zal vanwege de coronamaatregelen achter gesloten deuren gebeuren.

Al-Diriyah
De derde en vierde race worden op 26 en 27 februari op het stratencircuit van Al-Diriyah, een voorstad van de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyad, verreden. Autosportbond en organisator FIA hoopt daar wel publiek te kunnen verwelkomen. Our first two double-headers for season 7 will be taking place in Santiago and then Diriyah! The next set of races will be confirmed in early 2021. Who’s excited? #PositivelyCharged #ABBFormulaE pic.twitter.com/Zgb3k1weXe — ABB Formula E (@FIAFormulaE) October 21, 2020 Rest van de kalender
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt, wordt de rest van de Formula E-kalender nog niet naar buiten gebracht. Er zullen op meerdere momenten races worden toegevoegd. Wel is duidelijk dat geplande races in Mexico-Stad en het Chinese Sanya tot later in 2021 zijn uitgesteld en men uiteindelijk met een uitgebreid, internationaal schema op de proppen wil komen.

Twaalfde
Het afgelopen seizoen in de Formula E kende een onconventioneel einde met, na een lange onderbreking, een seizoensafsluiting bestaande uit maar liefst zes races in Berlijn. Frijns sloot het seizoen af op een voor hem teleurstellende twaalfde plaats in het kampioenschap. De Maastrichtenaar werd geteisterd door technische mankementen en viel enkele keren uit.

DTM
Frijns combineerde in 2020 zijn deelname aan de Formula E met zijn deelname aan de DTM. Dat toerwagenkampioenschap loopt nog. Over dik twee weken wacht voor Frijns, de nummer drie op de ranglijst in de DTM, een slotweekend met twee races op het circuit van Hockenheim.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Frijns met Formula E naar Chili en Saoedi-Arabië