Het laatste formule 1 nieuws

Frijns mikt op transparantie, geluk en Audi in de Formula E

Frijns mikt op transparantie, geluk en Audi in de Formula E

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Envision Virgin Racing Robin Frijns begint vrijdag aan zijn vijfde seizoen in de Formula E. Aan de ambities zal het, zoals altijd bij de Maastrichtenaar, niet liggen. “Ik zou niet weten waarom we niet om de titel zouden kunnen strijden.”

De eerste kans op resultaat krijgt Frijns vrijdag en zaterdag in Ad Diriyah in Saoedi-Arabië, waar op het Riyadh Street Circuit de eerste twee races van het seizoen worden verreden.

Stratencircuits
De Formula E laat zich kenmerken door de stratencircuits. Het is ook een belangrijke reden dat Frijns in de elektronische aangedreven variant op de Formule 1 uitkomt. Later dit seizoen razen de bolides nog onder meer door de straten van Rome, Marrakesh, Monaco en Santiago de Chili. Die krappe circuits in combinatie met de kleine verschillen tussen de auto’s vormen een garantie voor spektakel.

Eindhoven
Frijns hoopt dat de Formula E op termijn ook op Nederlandse bodem neerstrijkt, zo zegt hij op het kanaal van zijn team Envision Virgin Racing. “Hopelijk staat Eindhoven binnenkort op de kalender. Dat zal dan niet in het huidige of het volgende seizoen zijn, maar daarna misschien wel. Ik heb gesproken met de mensen die een stratencircuit in Eindhoven op de kalender willen krijgen, ze doen hun best.”

Slimmer zijn
Een race in Eindhoven is nog ver weg. In de tussentijd hoopt Frijns de nodige racezeges in de Formula E bij te kunnen schrijven, al erkent de coureur dat hij wel eens te veel risico neemt in de jacht naar een goed resultaat. “Soms moet ik iets slimmer zijn als er een tweede of derde plek in het verschiet ligt. Maar als ik een gaatje is om de leider te passeren, dan ga ik daar voor.” Robin Frijns verkent het circuit in zijn nieuwe bolide. Robin Frijns in actie op het circuit Audi-steun
Dat credo geldt voor de Limburger ook in de strijd om het WK. In de vorige campagnes eindigde Frijns als twaalfde, dertiende, vierde en nog eens twaalfde, maar dat laat onverlet dat Frijns kansen ziet. Hij heeft veel vertrouwen in zijn team Envision Virgin Racing, dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Frijns mikt op transparantie, geluk en Audi in de Formula E