Het laatste formule 1 nieuws

Frits van Amersfoort: “Je kunt beter een raceteam hebben dan een restaurant”

Frits van Amersfoort: “Je kunt beter een raceteam hebben dan een restaurant”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een klein jaar geleden zat Frits van Amersfoort er bezorgd bij. De coronacrisis was in alle hevigheid toegeslagen en de gevolgen waren in alle opzichten voelbaar. Destijds zei hij: “De financiële balans van een raceteam is echt geen prachtig plaatje om te zien hoor. Je kunt overleven doordat iedereen zich aan de afspraken houdt. Maar goed: als het ergens stokt, dan krijg je al snel een probleem.” Gelukkig kwam het raceseizoen toch nog op gang en bleven de gevreesde problemen uit. Met Red Bull-talent Jonny Edgar werd de titel in het Duits Formule 4-kampioenschap gewonnen, terwijl teamgenoot Jak Crawford de tweede plaats in de eindrangschikking opeiste. De zoveelste successen uit de rijke historie van de formatie uit Zeewolde.

Het tij kan in de racerij snel keren. Waar de situatie begin 2020 niet al te best was, is de uitgesproken teambaas in de eerste weken van 2021 een stuk opgewekter. “Ik ben gematigd positief, ik had niet verwacht dat er zoveel animo en zoveel budget zou zijn”, erkent Van Amersfoort in gesprek met Motorsport.com Nederland wanneer het aanstaande seizoen ter sprake komt. De ervaren teambaas stelt zelfs dat het voordelen heeft om in deze coronatijd met autosport actief te zijn: “Er zijn weinig pottenkijkers, iedereen op het circuit moet van tevoren aangemeld zijn en een coronatest hebben gehad. Het is allemaal best prima te doen. Het enige afschuwelijke van afgelopen jaar was het feit dat we het hele seizoen in de helft van de tijd moesten afwerken. We hebben tot een paar dagen voor kerst nog in Spanje getest. Met de feestdagen waren er toch wel wat teamleden die het behoorlijk zat waren. Als die kalender komend jaar wat meer gespreid wordt en we in maart kunnen beginnen, dan komt het echt wel weer goed.”

Tekst gaat verder onder de foto Dennis Hauger, Van Amersfoort Racing BV Geen enkele positieve test

Met grote regelmaat werden alle teamleden van Van Amersfoort Racing getest en geen enkele keer kwam er een besmetting aan het licht: “Dat is bijna wonderbaarlijk, ik wilde dat ik zoveel geluk had met de loterij”, lacht de teambaas. “Ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Frits van Amersfoort: “Je kunt beter een raceteam hebben dan een restaurant”