Het laatste formule 1 nieuws

Gaan zachtere banden voor verschuivingen zorgen in GP Oostenrijk?

Gaan zachtere banden voor verschuivingen zorgen in GP Oostenrijk?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor de tweede week op rij racet de Formule 1 dit weekend op de Red Bull Ring. Na de nederlaag in de Grand Prix van Stiermarken zal Mercedes er alles aan willen doen om dit weekend tijdens de Oostenrijkse GP sterker voor de dag te komen. Gaan de zachtere banden van Pirelli de renstal daarbij helpen?

Lewis Hamilton maakte er zondag na zijn nederlaag in de Oostenrijkse Alpen geen geheim van dat Mercedes ergens meer snelheid vandaan moet zien te toveren, nadat het “onmogelijk” was gebleken om WK-leider en racewinnaar Max Verstappen bij te houden in de race. Het feit dat er een week later alweer geracet wordt in Spielberg geeft Mercedes maar een paar dagen de tijd om op zoek te gaan naar een betere rondetijd, terwijl ook de andere teams niet stil hebben gezeten om komend weekend sterker voor de dag te komen.

Dat twee opeenvolgende races op hetzelfde circuit niet dezelfde uitkomst hoeven te hebben is vorig jaar al duidelijk geworden. Daarnaast heeft Pirelli voor komend weekend ook nog voor een andere bandenselectie gekozen . De meeste teams kozen afgelopen zondag tijdens de GP van Stiermarken voor een eenstopper, geholpen door de compoundkeuze van Pirelli die met de C2, C3 en C4 in het midden van het beschikbare spectrum lag. Dit weekend gaat Pirelli een stapje zachter met de C3, C4 en C5, waardoor de medium van vorige week dit weekend opeens de harde compound is. Kansen voor Mercedes

De keuze voor zachtere bandencompounds – en daarmee een kortere levensduur van de banden – opent de deur voor meer strategische opties dit weekend, waarmee het ook meteen een belangrijk aandachtspunt voor Mercedes wordt: “Zoals jullie hebben gezien was een eenstopper met de twee hardste compounds afgelopen weekend mogelijk, maar dat zal mogelijk een grotere uitdaging vormen tijdens de Oostenrijkse Grand Prix komend weekend”, aldus James Vowles, die bij Mercedes verantwoordelijk is voor de strategie. “Dit levert ons een uitdaging, maar ook een kans op. Het betekent dat de omstandigheden niet hetzelfde zullen zijn dan een week eerder.”

“In ons team zijn we altijd heel eerlijk tegenover elkaar en hebben […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaan zachtere banden voor verschuivingen zorgen in GP Oostenrijk?