Het laatste formule 1 nieuws

Gaat Alfa Romeo Formule 1-coureur Antonio Giovinazzi zijn teamgenoot voorbij?

Gaat Alfa Romeo Formule 1-coureur Antonio Giovinazzi zijn teamgenoot voorbij?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alfa Romeo Formule 1-coureur Antonio Giovinazzi gelooft dat het werken aan zijn starts één van de sleutels is geweest tot zijn verbeterde tweede seizoen in de F1. Na een moeilijk debuutseizoen bleef Giovinazzi naast Kimi Räikkönen bij Alfa Romeo en wist zich in negen van de zeventien evenementen voor de Fin te kwalificeren. Beide coureurs scoorden vier punten in alweer een moeilijk seizoen 2020 voor het Zwitserse team, maar Ferrari-protegé Giovinazzi bleef vooruitgang boeken en overtuigde de Scuderia om hem in 2021 voor een derde jaar bij klantenteam Alfa te houden. Verbeterde starts
Giovinazzi maakte vooral indruk met zijn starts vorig jaar, waarbij hij vaak posities in de eerste ronde goedmaakte. In een gesprek met Motorsport.com onthulde Giovinazzi dat zijn verbeterde starts het resultaat zijn van veel moeite en inspanning en van het goed kijken naar zijn collega’s, om te zien waar hij zou kunnen verbeteren.

Blij met seizoen
“Na de kwalificatie doen we natuurlijk de debriefing waar je misschien kijkt naar de ronde die je hebt gereden en je ziet waar je misschien iets hebt verloren. Maar na dat moment ben ik gewoon 100% gefocust op de race en vooral op de start”, zei Giovinazzi. “Omdat met de auto’s die we dit jaar hebben en daarnaast met de moeilijkheid om te volgen en in te halen, denk ik dat als je een goede start en een goede eerste ronde hebt en je daar posities wint, de race veel gemakkelijker zal zijn. Ik concentreer me veel op het bekijken van video’s van het afgelopen jaar, zowel de starts en onboards, maar ook enkele video’s die we van vorig jaar nog hebben. En dit werkt best goed, zou ik zeggen. Ik ben erg blij met het werk dat ik dit seizoen heb gedaan en zal zo blijven werken in de toekomst.”

Video’s bekijken
Vanwege de COVID-19-verstoring racete de F1 op verschillende nieuwe circuits of tracks die het in jaren niet had bezocht, wat betekende dat Giovinazzi zou proberen beelden uit andere categorieën te bemachtigen om te zien waar hij posities kon veroveren. “Als we een nieuwe baan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaat Alfa Romeo Formule 1-coureur Antonio Giovinazzi zijn teamgenoot voorbij?