Het laatste formule 1 nieuws

Gaat dit Amerikaanse racetalent mee met Andretti naar de Formule 1?

Gaat dit Amerikaanse racetalent mee met Andretti naar de Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu de deal tussen Andretti en Sauber in kannen en kruiken lijkt, wordt er ook druk gespeculeerd over het tweede stoeltje. Guanyu Zhou werd het meest gelinkt aan het laatste zitje bij Alfa Romeo, maar met de overname van de Amerikanen komt ook opeens Colton Herta in beeld.

Michael Andretti is de baas van het Andretti-raceteam, maar zijn vader Mario liet al weten dat hij Herta graag in de Formule 1 ziet. Het zijn interessante tekenen aan de wand. Al langer klaagt men over het gebrek aan een Amerikaanse coureur in de Formule 1. Er staan in 2022 wel twee Grands Prix op de planning en mogelijk dus ook twee Amerikaanse teams, maar er is nog altijd geen Amerikaanse coureur om voor op de banken te gaan staan. Overname van Alfa Romeo: Andretti gezien bij de fabriek van Sauber Met de komst van Andretti wordt die optie echter opnieuw bekeken. Colton Herta is een groot Amerikaans talent en al jaren rijdend voor Andretti. De Amerikaan pakte zijn eerste IndyCar-overwinning al in zijn tweede race en is sinds zijn komst elk jaar een titelkandidaat. In 2021 eindigde hij als vijfde in het klassement met drie overwinning.

Andretti wil Herta en Herta zal mogelijk ook wel openstaan voor een Europees avontuur. In 2015 en 2016 probeerde hij de overstap al eens. Toen reed hij verschillende kampioenschappen in Europa, waaronder het MSA-kampioenschap, waarin hij derde werd in de eindklassering. Winnaar van dat kampioenschap was Lando Norris . Is Herta een serieuze optie?

Ondanks een derde plek in de Euroformula Open en een tweede plek in het Spaanse F3-kampioenschap keert Herta na twee jaar al terug naar Amerika. Daar imponeert hij twee seizoenen in het Indy Light-kampioenschap, om vervolgens de overstap te maken naar de IndyCar. Zijn rivaal uit de Indy Light kent hem als geen ander. De terugkeer van Briatore: ‘Een nieuw hoofdstuk in de Formule 1 gaat beginnen’ ‘’Hij is een zeer getalenteerd en zeer snel individu. Ik denk dat hij daar (in de Formule 1) geen problemen heeft. Het is natuurlijk niet zo dat hij er binnenkomt en dat hij iedereen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaat dit Amerikaanse racetalent mee met Andretti naar de Formule 1?