Het laatste formule 1 nieuws

Gaat het Lewis Hamilton om zijn salaris?: "Besluit over mijn F1-toekomst is niet gekoppeld aan voorgestelde salarislimiet"

Gaat het Lewis Hamilton om zijn salaris?: “Besluit over mijn F1-toekomst is niet gekoppeld aan voorgestelde salarislimiet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft elke suggestie ontkend dat de huidige onzekerheid over zijn toekomst in de Formule 1 verband houdt met een voorgestelde limiet op de salarissen van de coureurs. Na een vergadering van de F1-commissie die vorige week werd gehouden, kwamen er plannen naar voren om de salarissen te beperken vanaf 2023 tot $ 30 miljoen voor de coureurs zowel als voor het topmanagement. Dit zou een verlaging van $ 10 miljoen betekenen van het bedrag dat Hamilton momenteel zou verdienen bij Mercedes en het gerucht gaat dat hij op zoek is naar een nieuwe deal waardoor hij na 2020 aan blijf bij Mercedes. Maar toen hem werd gevraagd naar de mogelijke limiet, hield de aanstaande zevenvoudig wereldkampioen, hoewel hij nauwelijks positief klonk, vol dat het niet de drijfveer is in zijn beslissing. “Niets mee te maken” “Het heeft er niets mee te maken”, zei Hamilton. “Ik wist niet eens dat daarover werd gediscussieerd. Ik denk dat het vanuit het oogpunt van een coureur een verrassing voor ons is. We hebben een tijdje geleden duidelijk van het idee gehoord, ik denk dat het misschien vorig jaar in Frankrijk was, maar ik was de eerste die er deze week van hoorde. Ik denk dat het belangrijk is dat de GPDA nauw samenwerkt met de F1 wanneer we verdergaande discussies beginnen.”

Emotionele discussie
De Mercedes-baas Toto Wolff, die de economische reden achter de drang naar een limiet wel begreep, zegt tegen insideracing.com dat de coureurs het verdienen dat ze goed betaald worden. “De discussie over dit onderwerp is erg emotioneel”, zei hij. “F1-teams, om duurzaam en aantrekkelijk te zijn als sportfranchises, moeten winstgevendheid kunnen aantonen, net als elk ander bedrijf. Dat is een gegeven dat we allemaal moeten nastreven. Aan de andere kant is het duidelijk dat coureurs – degenen die in de Formule 1 rijden zijn de beste ter wereld – hoge salarissen moeten verdienen, net als alle andere topsportsterren. Tegenwoordig wordt hun inkomen door het team bepaald omdat die de reikwijdte van het promoten van hun merk bepaalt. Daarom zal het erg interessant zijn om aan tafel te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaat het Lewis Hamilton om zijn salaris?: “Besluit over mijn F1-toekomst is niet gekoppeld aan voorgestelde salarislimiet”