Het laatste formule 1 nieuws

Gaat Red Bull Racing zelf straatlegale supercar produceren?

Gaat Red Bull Racing zelf straatlegale supercar produceren?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mogelijk zullen we binnen afzienbare tijd een supercar van Formule 1-team Red Bull zien. Teambaas Christian Horner hint er namelijk naar dat zij de kennis die zij opdeden met de Aston Martin Valkyrie graag willen benutten voor iets ‘krankzinnigs’.

De Aston Martin Valkyrie is het geesteskind van Red Bull-ontwerper Adrian Newey. Hij was verantwoordelijk voor het design van de Red Bull toen het viermaal op rij het Formule 1-kampioenschap won met Sebastian Vettel achter het stuur. Ook nu nog is de aerodynamicus het hoofd van het ontwerp van de Red Bull, dat dit seizoen met de RB16B rijdt en aan de leiding van het kampioenschap gaat. Het was destijds nog wel een lastige taak om de gewilde topontwerper vast te houden.

“Hij kreeg een filmster-bod van Ferrari”, verklapt Horner in de Formule 1-podcast Beyond the Grid . Newey zou bij de Italianen ook aan de slag mogen met zijn eigen straatauto, een aanbod waar hij wel oor naar had. “Waarom doen we dat niet gewoon hier? Waarom maken we niet een Red Bull-supercar?”, vroeg Horner zich af om hem zo tevreden te houden. En zo geschiedde, na wat onzekerheden dan. “Het was een kort gesprek. We hadden geen idee hoe we het zouden doen, met wie we dat zouden doen en wie ervoor zou betalen”, aldus de Red Bull-teambaas. Aston Martin als redder in nood

Newey kwam vervolgens met een concept voor de Red Bull-supercar, maar bij wie zou dat aangeboden kunnen worden? Precies, Aston Martin. Andy Palmer, voorzitter van de titelpartner van Red Bull destijds, Infinity, nam namelijk net de rol van CEO bij Aston Martin over. Bij diezelfde Palmer offerde Red Bull dat plan dus op. “Adrian wil aan de slag met een straatauto, jij hebt een geweldig merk en wij hebben een fantastische ontwerper, als we die twee combineren kunnen we misschien wat doen”, herinnert Horner zich het gesprek. Het zou de bedoeling zijn geweest om slechts 25 auto’s te produceren, maar dat zouden er al gauw 150 zijn. Wanneer dan die Red Bull-supercar?

Desgevraagd naar wanneer we dan een echte straatlegale supercar van Red Bull zelf kunnen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaat Red Bull Racing zelf straatlegale supercar produceren?