Het laatste formule 1 nieuws

Gaat regen roet in het eten gooien voor Mercedes? "Alles is daar mogelijk!"

Gaat regen roet in het eten gooien voor Mercedes? “Alles is daar mogelijk!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoewel we 2020 begonnen zonder een Duitse race op de kalender, gaan we volgende week toch naar de Nurburgring. Toto Wolff heeft er zin in en verwacht veel van de, mogelijke natte, race.

De Nurburgring is een bekend circuit als het aankomt op de Formule 1 . Toch wordt er op de baan normaal geracet wanneer het buiten een stuk warmer en zonniger is en niet middenin oktober. De kans is dan ook zeker aanwezig dat het de eerste regenrace van het seizoen wordt.

De vorige keer dat er een regenrace werd gehouden in Duitsland, liep het voor Mercedes niet bepaald goed af. Toch kijkt Toto Wolff uit naar de komende Grand Prix. “Ik denk dat het voor Mercedes altijd goed is om een race te hebben in Duitsland. En om terug te komen naar de Nurburgring is leuk. Het is een baan waar we goede herinneringen aan hebben. Ik heb helemaal een emotionele band met het circuit” , vertelt Wolff aan Formula1.com . De Oostenrijker heeft er namelijk ooit de 24 uur van de Nurburgring gewonnen. Lage temperaturen in Duitsland

“Het gaat zeker een spannende race worden met lage temperaturen en mogelijk zelfs regen. Maar in de EIfel is alles mogelijk. We kijken ernaar uit. Helaas kunnen we geen gasten dit jaar uitnodigen of mensen van Mercedes op de tribune neerzetten. Het is altijd leuk om die mogelijkheid te hebben” , vervolgt de teambaas.

“Uiteindelijk moet je overal punten kunnen scoren. En aan sommige circuits zal je meer gehecht zijn dan andere banen. Ik denk dat we daar gewoon een goede race moeten kunnen rijden, net zoals in Rusland” , concludeert Wolff.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaat regen roet in het eten gooien voor Mercedes? “Alles is daar mogelijk!”