Het laatste formule 1 nieuws

Gaat Vettel na zijn mislukte rode missie nu scoren in een groene Mercedes?

Gaat Vettel na zijn mislukte rode missie nu scoren in een groene Mercedes?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel in de kleuren van zijn nieuwe team Pro Shots “Dit is een grote dag voor Aston Martin. Een nieuwe start van ons automerk.” Met een strak geregisseerde online bijeenkomst, waar het Formule 1-verleden van de renstal flink werd uitgemolken, heeft het Britse Aston Martin woensdag de groene AMR 21 gepresenteerd, de auto waarmee de strijd moet worden aangebonden met Mercedes. Zo is de hoop althans. “Een droom de uitkomt, maar dit is slechts het begin”, belooft de apetrotse eigenaar: Lawrence Stroll.

Fraaie historische beelden kunnen de feiten niet verbloemen: het F1-verleden van Aston Martin is mager en gedateerd. Na dik zestig jaar afwezigheid keert het merk nu terug in de koningsklasse van de autosport. Aston Martin nam in 1959 en 1960 als constructeur deel aan het WK. Met weinig succes. Dat zal nu ongetwijfeld anders gaan. Miljardair Stroll (61) heeft letterlijk het vermogen om zijn team naar de top te leiden en Mercedes van de troon te stoten. Lawrence Stroll met zijn zoon, coureur Lance Stroll in 2017 Aston Martin is geen fonkelnieuwe renstal. Het is een doorstart van ‘roze brigade’ Racing Point, dat vorig jaar met Sergio Pérez een grand prix won. Een echt fabrieksteam is en wordt het niet: de auto waarmee de strijd wordt aangegaan is een doorontwikkeling van de Racing Point-bolide uit 2020, die al dreef op zeer innige samenwerking met Mercedes. Teken aan de wand: Mercedes-teambaas Toto Wolff is aandeelhouder van Aston Martin.

De auto van Racing Point was vorig seizoen succesvol, maar ook controversieel. Critici bestempelden het ontwerp als een kloon van Lewis Hamiltons bolide, waarmee hij de wereldtitel binnensleepte. Niet voor niets kreeg de auto de cynische koosnaam ‘de roze Mercedes’. Aftrap van Formule 1-seizoen

Het Formule 1-seizoen begint traditioneel met de presentatie van alle bolides. Onder meer McLaren , Alpha Tauri en Red Bull Racing hebben de nieuwe auto onthuld. Ook de coureurs van Ferrari blikten al vooruit op het nieuwe seizoen.

Van 12 tot 14 maart krijgen de coureurs en de teams in Bahrein drie testdagen om de auto in de vingers te krijgen. Op 28 maart is eveneens in Bahrein […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaat Vettel na zijn mislukte rode missie nu scoren in een groene Mercedes?