Het laatste formule 1 nieuws

Gaf Hamilton een tik of liet Verstappen niet genoeg ruimte? Een professionele coureur analyseert de crash op Silverstone

Gaf Hamilton een tik of liet Verstappen niet genoeg ruimte? Een professionele coureur analyseert de crash op Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 is nu echt ontvlamd. Mercedes-coureur Lewis Hamilton kwam zondag in de eerste ronde in botsing met zijn Red Bull-rivaal Max Verstappen.

De Nederlander werd aangetikt en vloog op hoge snelheid van de baan. Verstappen kwam met moeite uit zijn bolide en moest later naar het ziekenhuis voor een CT-scan. Hij bleek in orde.

Intussen werd de race herstart en ging Hamilton met de zege aan de haal, tot groot genoegen van het Britse publiek. De zevenvoudig wereldkampioen vierde zijn overwinning uitbundig. Dit tot ongenoegen van Verstappen, die vanuit het ziekenhuis de beelden bekeek. Hij noemde het juichen van Hamilton in een bericht op Instagram “onsportief” en “respectloos”. Hamilton of Verstappen: wie zat er fout?

Al tijdens de race barstte de discussie los: liet Verstappen niet genoeg ruimte aan de binnenkant of probeerde Hamilton in te halen op een onmogelijk punt?

De wedstrijdleiding bestrafte de Brit met een tijdstraf van 10 seconden en wees daarmee een schuldige aan. Dat weerhield Hamilton er niet van om drie ronden voor het einde Ferrari-coureur Charles Leclerc te passeren en de overwinning te grijpen.

Anderen wezen met de vinger naar Verstappen, die instuurde terwijl hij wist dat Hamilton naast hem zat. Had de Nederlander minder agressief moeten verdedigen, wetende dat hij een riante voorsprong in het wereldkampioenschap had?

De Britse coureur Scott Mansell (geen familie van oud-wereldkampioen Nigel Mansell) analyseert de crash tussen Hamilton en Verstappen op zijn YouTube-kanaal Driver61 , waar hij veel wetenswaardigheden over racen, inhalen en autobeheersing post.

Bekijk hieronder de video van Mansell, die vanuit het perspectief van een professionele coureur beoordeelt wie er fout zat bij het incident op Silverstone. Lees meer over de Formule 1 en Max Verstappen:

Dit zijn de duurste, meest zeldzame en vreemdste voertuigen waarin wereldkampioen Lewis Hamilton rijdt – als hij niet bezig is met F1

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gaf Hamilton een tik of liet Verstappen niet genoeg ruimte? Een professionele coureur analyseert de crash op Silverstone