Het laatste formule 1 nieuws

Ganna zag concurrent vallen: ‘Nu staan we weer quitte, dacht ik’

Ganna zag concurrent vallen: ‘Nu staan we weer quitte, dacht ik’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Filippo Ganna. © AFP Want door een lekke band in de slotfase van de 30,3 kilometer lange tijdrit leek Ganna zijn opgebouwde voorsprong kwijt te spelen. Ganna sprong van zijn fiets, stapte bijna net zo snel weer op zijn reservefiets en vervolgde zijn weg naar het Domplein van Milaan. ,,Ik heb zo snel mogelijk van fiets gewisseld, het leek wel op een pitstop in de Formule 1.”

,,Toen ik de streep passeerde wist ik dat Cavagna nog moest komen. Hij is een goede renner en tijdrijder. Toen hij in de voorlaatste bocht viel, dacht ik: nu staan we quitte. Ik een lekke band, hij een valpartij.” Voor Ineos-Grenadiers is het driedubbel feest. Ganna won dus de tijdrit, Egan Bernal schreef de Giro op zijn naam en Ineos verzekerde zich vandaag ook van het ploegenklassement. Tel daar de witte jongerentrui van Bernal bij op en Ineos-Grenadiers gaat met vier van de zes hoofdprijzen naar huis. ,,Dit is absoluut fantastisch. We hebben drie weken goed samengewerkt en ik ben blij dat Bernal de Giro heeft gewonnen. Dit gaan we vanavond goed vieren.”

Bekijk hieronder alle klassementen. In deze tijd kan iedereen wel wat extra ontspanning gebruiken. Maak voordelig kennis met een blad naar keuze. Je hebt al een proefabonnement voor 10,- Stopt vanzelf. Play

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ganna zag concurrent vallen: ‘Nu staan we weer quitte, dacht ik’