Het laatste formule 1 nieuws

Gasly baalt enorm van Honda-vertrek: "Gaat juist de goede kant op"

Gasly baalt enorm van Honda-vertrek: “Gaat juist de goede kant op”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly en Daniil Kvyat balen van het vertrek van Honda als motorleverancier na afloop van het Formule 1-seizoen 2021. Zorgen over de toekomst van het team maken beide rijders zich echter nog niet, vooral omdat de focus nu volledig ligt op een glansrijk afscheid van Honda. Gasly hoopt zelfs dat het Japanse merk volgend jaar kan afsluiten met een wereldtitel met Red Bull Racing.

“Ik moet zeggen dat ik best teleurgesteld was toen ik het nieuws hoorde. Ik heb al best wel een lange werkrelatie met hen, die dateert van mijn Super Formula-seizoen in 2017. Ik heb altijd genoten van de samenwerking en geniet daar nog steeds van. Ze werken keihard om de doelen te halen, dus het is triest”, laat Gasly aan onder meer Motorsport.com weten. Des te meer omdat er volgens de Fransman meer in het vat zat. “Ik zag echt een mooie toekomst voor Honda weggelegd. Zeker als je ziet waar ze vandaan zijn gekomen, daar hebben ze keihard voor gewerkt. Nu vechten ze voor overwinningen en ik denk echt dat Honda op termijn ook voor de wereldtitel had kunnen vechten.”

Gasly hoopt trouwens dat Honda volgend jaar al een gooi naar de wereldtitel kan doen. “Vorig jaar konden ze voor overwinningen vechten met Red Bull en dit jaar zelfs met beide teams”, refereert hij even aan zijn eigen zegetocht op Monza. “Hopelijk krijgen ze volgend jaar de kans om een wereldtitel te pakken, alvorens ze vertrekken.” Het vertrek van Honda is persoonlijk een streep door de rekening voor de sympathieke coureur uit Rouen. Red Bull had immers grootste plannen met AlphaTauri als zusterteam, vallen die nu in duigen? “Het is nog te vroeg om ons nu al zorgen te maken. Red Bull en AlphaTauri hebben voldoende tijd om de beste oplossing te zoeken voor 2022, als we trouwens ook met de nieuwe reglementen te maken krijgen. Er is nog geen haast.” Lees ook:

AlphaTauri-coureurs teleurgesteld over vertrek Honda uit F1 Analyse: Waarom het Honda-vertrek een ‘eyeopener’ voor F1 moet zijn

Teamgenoot Daniil Kvyat heeft een vergelijkbare blik op de zaken. De coureurs kregen het Honda-nieuws naar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gasly baalt enorm van Honda-vertrek: “Gaat juist de goede kant op”