Het laatste formule 1 nieuws

Gasly blikt vooruit: 'Zal mijn teamgenoot helpen'

Gasly blikt vooruit: ‘Zal mijn teamgenoot helpen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly ziet veel gelijkenissen tussen de GP van Sakhir van volgend week en de Indianapolis500. De coureur van AlphaTauri verwacht dat de race om de oval een ‘slipstream-feest’ wordt.

De GP van Sakhir wordt gereden op de buitenste ring van het circuit in Bahrein. Nadat we komend weekend dus in Bahrein racen, hoeft het Formule 1 -circus een keer niet naar een ander land te trekken. Het circuit is een ‘oval’: een baan met veel rechte stukken weinig bochten. Volgens sommige simulaties van de teams zal het een ultrakort rondje zijn. Uit de simulaties kwam een rondetijd onder de minuut rollen. “Miniversie van de Indianapolis500”

Gasly is wel benieuwd naar hoe het raceweekend op de oval in Bahrein zal verlopen. “Het circuit in Bahrein zelf – ik bedoel de versie waar we al eerder op hebben geracet – heeft een paar rechte stukken wat helpt bij het inhalen. Daarnaast is de baan best wel wijd. De tweede race daar op de nieuwe layout gaat compleet anders zijn. Er zijn maar vier bochten, dus het wordt een spelletje wie het beste kan slipstreamen. Het is als een mini F1-versie van de Indianapolis 500”, zegt de Fransman tegen Motorsportweek .

“Ik heb er wat rondes gereden op de simulator en de rondetijden liggen onder de minuut. Omgaan met het verkeer zal dus erg lastig worden. Tijdens de kwalificatie doen we wat goed is voor het team, dus je teamgenoot helpen met een tow. Ik denk dat de race heel spectaculair wordt met heel veel inhaalacties”, aldus Gasly.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gasly blikt vooruit: ‘Zal mijn teamgenoot helpen’