Het laatste formule 1 nieuws

Gasly geeft diplomatiek antwoord op Drive to Survive-vraag: ‘Heeft wel meerwaarde’

Gasly geeft diplomatiek antwoord op Drive to Survive-vraag: ‘Heeft wel meerwaarde’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ook AlphaTauri-coureur Pierre Gasly heeft een duit in het zakje gedaan als het aankomt op de discussie rondom de Drive to Survive docuserie op Netflix, en de mate waarin het voor de sport van toegevoegde waarde is. Waar Verstappen zich eerder kritisch uitliet over de te creatieve editing van sommige momenten in de serie komt Gasly nu met een uiterst diplomatieke, mildere kijk op de zaak.

“Ik geloof dat het een fantastische serie is, al voelt het wel vreemd om Netflix te kijken en jezelf te zien” , begint Gasly op een Youtube Q&A. Als argumentatie achter zijn waardering voor de serie wijst Gasly naar het bredere publiek dat met Netflix bereikt wordt, en de positieve gevolgen die dit heeft voor de Formule 1 . Gasly: “Ik denk dat de serie een hoop aandacht voor de Formule 1 heeft gegenereerd en dat we ermee de mensen nog verder met de sport kunnen engageren. Ik heb goede feedback gehad van mensen om mij heen, zelfs van mensen die eerder niet naar de Formule 1 keken.” Toont het persoonlijke verhaal

Als tweede argument stelt Gasly dat de documentairecrew soms een beter beeld kan geven van de persoon achter de coureurs, en dat deze vergrote aandacht voor het persoon een meerwaarde voor de sport is. Hij legt uit: “Ik denk dat het ook meer de persoonlijke aspecten van de coureurs laat zien dan wat er op tv of tijdens races wordt uitgezonden.”

“Soms na een race, afhankelijk van hoe die is gegaan, kunnen je emoties anders op het publiek overkomen dan je zou willen. Mensen zien niet zo sterk de persoonlijke kanten van de coureurs, en ik denk dat ze dat in de serie beter aan het licht hebben weten te brengen” , vervolgt Gasly.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gasly geeft diplomatiek antwoord op Drive to Survive-vraag: ‘Heeft wel meerwaarde’