Het laatste formule 1 nieuws

Gasly noemt prestaties van AlphaTauri in Turkije 'gênant'

Gasly noemt prestaties van AlphaTauri in Turkije ‘gênant’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri In de Formule 1 ga je razendsnel van hero naar zero of andersom. Dit heeft ook Pierre Gasly ondervonden dit seizoen. Afgelopen weekend baalde hij vooral van de prestaties van zijn AlphaTauri-bolide.

Gasly is misschien wel de grootste verrassing van de Formule 1 dit jaar. Ondanks het feit dat de Fransman al een aantal jaar actief is in de koningsklasse lijkt hij dit jaar echt goed in zijn vel te zitten. Hij heeft zelfs zijn eerste Grand Prix-overwinning behaald in Monza afgelopen zomer, maar dit niveau is niet elke week haalbaar. Dit bleek afgelopen weekend wel weer in Turkije. AlphaTauri is hard aan het werk om Ferrari te verslaan in het constructeurskampioenschap, maar de rode Scuderia heeft flink kunnen uitlopen op het zusterteam van Red Bull. Sebastian Vettel wist namelijk een derde plek te behalen, terwijl ook Charles Leclerc een mooi aantal punten binnensleepte. AlphaTauri finishte daarentegen met beide auto’s buiten de punten.

Artikel gaat verder onder video “Niet alleen de race, maar het hele weekend was echt slecht,” zo zei een gefrustreerde Gasly. “We presteerden zeer slecht op het natte wegdek. En eerlijk gezegd was het een beetje gênant, omdat we zo traag waren met de wets en de inters. Daarnaast kregen we nog een penalty, dus al met al veel problemen,” zo wordt de Fransman geciteerd door Motorsport.com .

Gasly erkent dat het wel unieke omstandigheden waren die alles niet gemakkelijker maakten, maar hij is van mening dat het team beter had moeten anticiperen op alle gebeurtenissen. Daniil Kvyat schaart zich achter zijn teamgenoot. “De hele race tegen de auto vechten zonder beloning is een beetje frustrerend. Het zijn echter ook omstandigheden die je zelden treft, dus het zou niet correct zijn om een auto te bouwen speciaal voor deze omstandigheden. We moeten er gewoon van leren,” zo laat de Rus weten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gasly noemt prestaties van AlphaTauri in Turkije ‘gênant’