Het laatste formule 1 nieuws

Gasly wil niet zelf de knoop doorhakken: ‘Uiteindelijk komt het neer op Red Bull’

Gasly wil niet zelf de knoop doorhakken: ‘Uiteindelijk komt het neer op Red Bull’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly scoorde dit seizoen punten in alle races die hij uitreed. De Fransman is een revelatie bij AlphaTauri en volgt Daniel Ricciardo op slechts één punt in het kampioenschap. Geen verrassing dus dat verschillende teams loeren op de diensten van de éénmalig Grand Prix-winnaar, maar de keuze, zegt Gasly, is niet aan hemzelf.

Gasly begon zijn Formule 1-carrière in 2017 bij Toro Rosso tijdens de Grand Prix van Maleisië. In 2019 promoveerde hij naar Red Bull als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen, nadat Ricciardo de overstap naar Renault had gemaakt. De resultaten vielen tegen bij het topteam en dus moest hij na een half seizoen het veld alweer ruimen voor Alexander Albon. Gasly werd teruggezet naar Toro Rosso, maar is sinds dien beter en beter gaan presteren, met drie podiums en een overwinning op Monza vorig jaar als hoogtepunt.

Lees ook : Ecclestone over de toekomst van Mick Schumacher: ‘AlphaTauri als volgende team’

De Fransman heeft er nooit een geheim van gemaakt graag terug te willen keren bij Red Bull voor een tweede kans. Door de knappe prestaties van Sergio Pérez tot op heden, lijkt die kans echter steeds kleiner te worden. Andere teams zouden zich graag versterken met een coureur als Gasly, maar die is niet van plan zelf de eerste stap naar de uitgang van red Bull te zetten. Gevraagd naar zijn plannen voor volgend jaar, pint Gasly zich dan ook nog niet vast. (Photo by Charles Coates / LAT Images) “Om eerlijk te zijn heb ik geen idee op het moment”, zegt Gasly op de officiële website van de Formule 1 . “Dat is iets dat we gaan bespreken met Red Bull en vooral met Helmu [Marko].” De nummer negen van het wereldkampioenschap laat de keuze over aan Red Bull. “Ik weet niet of ze me terug willen, of ze willen dat ik bij AlphaTauri blijf, of mij willen laten gaan.”

Lees ook : Marko: ‘Gasly is als modieuze Fransman de ideale ambassadeur voor AlphaTauri’

Er is wel al contact geweest, maar Gasly is niet bezig met andere teams op het moment. Het seizoen van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gasly wil niet zelf de knoop doorhakken: ‘Uiteindelijk komt het neer op Red Bull’