Het laatste formule 1 nieuws

Gedetailleerde feedback Verstappen was belangrijk voor Honda in 2021

Gedetailleerde feedback Verstappen was belangrijk voor Honda in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Honda -krachtbron die de afgelopen jaren in de auto’s van Red Bull Racing en AlphaTauri lag, is sterk verbeterd in het vorige seizoen. Volgens Masashi Yamamoto is die verbetering vooral te danken aan de feedback van Max Verstappen . Honda-motor jaar eerder gebruikt

2021 was het laatste jaar dat Honda als motorleverancier in de Formule 1 meedeed. Het Japanse merk had na het aangekondigde vertrek besloten om nog één jaar alles op alles te zetten en heeft zelfs de motor die voor 2022 op de planning stond een jaar naar voren gehaald.

In een interview met Motorsport.com laat Yamamoto weten dat de motor die vorig seizoen werd geïntroduceerd veel beter aansloot op het chassis van de Red Bull. Hierdoor werden niet alleen de prestaties van de auto beter, maar ook de betrouwbaarheid. Verstappen belangrijk bij ontwikkeling

Wat Honda vooral heeft geholpen om de motor te optimaliseren, is de goede relatie met de Red Bull-coureurs. Volgens Yamamoto hebben alle vier de coureurs zeer waardevolle feedback gegeven en was vooral de gedetailleerde feedback van Verstappen erg belangrijk.

Uiteindelijk kon Honda de Formule 1 met een hoogtepunt verlaten. Verstappen won na een bizarre eindstrijd in Abu Dhabi de Grand Prix en daarmee ook het wereldkampioenschap.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gedetailleerde feedback Verstappen was belangrijk voor Honda in 2021