Het laatste formule 1 nieuws

Gedumpt worden voor Vettel geen 'dieptepunt' voor Pérez: "Je weet dat F1 niet voor altijd is"

Gedumpt worden voor Vettel geen ‘dieptepunt’ voor Pérez: “Je weet dat F1 niet voor altijd is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Pérez denkt dat er overdreven is gereageerd op het feit dat hij door Aston Martin werd gedumpt ten gunste van Sebastian Vettel . Vettel was op zoek naar een nieuw team nadat hij van Ferrari te horen had gekregen dat zijn contract niet werd verlengd. De viervoudig wereldkampioen tekende voor Aston Martin. Met Lawrence Strolls zoon Lance in de andere stoel, zorgde dit ervoor dat Pérez plaats moest maken. Uiteindelijk haalde Red Bull hem om het team met Max Verstappen wat meer kracht te geven in de strijd tegen de Mercedessen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar heeft Pérez geen aanhoudende slechte gevoelens over hoe de gebeurtenissen bij Aston Martin zijn verlopen. Hij zegt dat wat er gebeurd is gewoon deel uitmaakt van de meedogenloze wereld die de Formule 1 is.

“Het was geen goed nieuws, maar ik zou niet zeggen dat het een dieptepunt was”, vertelde Pérez aan Sky F1. “Ik denk dat mensen aan de buitenkant denken ‘oh het is een ramp’ maar voor mij was het dat niet, om eerlijk te zijn. “Ik denk dat als je in de Formule 1 komt, je weet dat het niet voor altijd is en dat je er op een dag uit ligt.”

“Het is de aard van de sport en je moet er gewoon op voorbereid zijn. Je moet gewoon alles geven wat je kunt en met elke kans en gelukkig zijn.”

De Mexicaan, nu als enige Formule 1-coureur racewinnaar bij twee verschillende teams in het turbo hybride tijdperk, vindt nog steeds dat hij ruimte heeft voor verbetering bij Red Bull – vooral als het gaat om de kwalificatie.

“We doen goed werk, maar ik geloof nog steeds dat ik degene ben die zich het meest gaat verbeteren in de komende races. We hebben als team veel gedaan in de eerste paar races, maar er moet nog meer komen.”

“Ik denk dat we vooral in Monaco in Q3 veel hebben laten liggen. We hadden niet het tempo om op poleposition te staan, maar we hadden ons ook niet op P9 moeten kwalificeren. Dat heeft ons weekend eigenlijk verpest. De kwalificatie is zeker het gebied waar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gedumpt worden voor Vettel geen ‘dieptepunt’ voor Pérez: “Je weet dat F1 niet voor altijd is”