Het laatste formule 1 nieuws

Geen contractverlenging voor Bottas bij Mercedes betekent mogelijk F1-exit

Geen contractverlenging voor Bottas bij Mercedes betekent mogelijk F1-exit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De kans bestaat dat Valtteri Bottas in de voetsporen treedt van Nico Rosberg . En dat is dan niet afscheid nemen van de Formule 1 met een wereldtitel, maar wel stoppen met rijden in de koningsklasse van de autosport nadat zijn laatste team Mercedes is geweest. Bottas lijkt namelijk vervangen te worden door George Russell , maar er zijn weinig alternatieven om zijn carrière te vervolgen.

Veel van de zitjes voor 2022 zijn al vergeven, doordat veel coureurs vorig de overstap maakten naar andere renstallen en daar contracten met een looptijd van minstens twee jaar tekenden. Voorbeelden daarvan zijn Daniel Ricciardo , Carlos Sainz , Fernando Alonso en Sebastian Vettel . Zij liggen dus allemaal nog vast tot en met volgend seizoen.

De Italiaanse tak van Motorsport.com analyseert dat zijn voormalig werkgever Williams vrijwel de enige mogelijkheid lijkt, mocht Bottas moeten vertrekken bij Mercedes na dit jaar. In het meest gunstige geval komt daar Alfa Romeo Racing als optie bij wanneer Kimi Raikkonen besluit te vertrekken. Aston Martin, Ferrari , McLaren , Mercedes en AlphaTauri hebben hun bezetting in principe rond voor 2022. Red Bull zal zich sowieso niet melden. Bottas had eieren voor zijn geld moeten kiezen

Eigenlijk had Bottas na vorig seizoen moeten vertrekken. McLaren en het toenmalige Renault waren concreet en waren bereid om Bottas een tweejarig contract aan te bieden. De Finse coureur besloot echter om te gaan voor zijn kansen bij Mercedes naast Lewis Hamilton , een keuze die vooralsnog beroerd lijkt uit te pakken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen contractverlenging voor Bottas bij Mercedes betekent mogelijk F1-exit