Het laatste formule 1 nieuws

Geen F1-debuut Mick Schumacher door mist op Nürburgring

Geen F1-debuut Mick Schumacher door mist op Nürburgring

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Nürburgring tijdens de eerste vrije training Zonder dat er ook maar een meter werd gereden is de eerste vrije training van de Grand Prix van de Eifel voorbij getrokken. Op een kletsnatte en mistige Nürburgring bleven alle Formule 1-bolides binnen tijdens de ochtendsessie.

Vooral de mist gooide roet in het eten. Vanwege het verminderde zicht moesten de medische helikopters aan de grond blijven waarna de organisatie besloot de auto’s binnen te houden.

Vooral voor Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, was het een hard gelag. De 21-jarige Duitser zou zijn debuut maken in de Formule 1, als testrijder voor Alfa Romeo.

In de tweede sessie neemt Antonio Giovinazzi, wiens plek Schumacher zou innemen, weer plaats in de Alfa Romeo. De tweede vrije training staat om 15.00 uur op het programma. Mick Schumacher op de Nürburgring AFP Schumacher staat op het punt om kampioen te worden in de Formule 2, maar de Duitser staat niet te boek als supertalent.

“Mick is een vrij trage leerling. Waar anderen dingen snel oppikken, doet Schumacher er meestal een jaartje langer over. Zijn autosportloopbaan is wat dat betreft het tegenovergestelde van Max Verstappen”, aldus Formule 1-verslaggever Louis Dekker.

“Daar staat tegenover dat Mick in zijn tweede jaar in de Formule 3 en Formule 2 altijd een sprong maakt en betrouwbaarheid dan koppelt aan prima prestaties. Hij toont aan dat je autosport kunt leren.”

Dekker verwacht dat Schumacher een glansrijke carrière kan hebben. Mede dankzij, maar ook ondanks zijn achternaam. “Dat heeft hem natuurlijk wel geholpen de afgelopen jaren, maar het was en is ook ballast.” Zoon van

“Onderschat niet hoe zwaar het is om de zoon van en zevenvoudig kampioen te zijn, nog even los van de tragiek die vader Michael trof. Mick gaat daar vooralsnog geweldig mee om. De druk op hem was al groot, maar wordt de komende jaren enorm. Vriend en vijand zal hem toch vergelijken met zijn vader.”

Schumacher gaat naar alle waarschijnlijkheid wel in de Formule 1 terechtkomen denkt Dekker. “Hij is niet de beste coureur, maar voor de sport is het heel waardevol als de naam Schumacher terugkeert. Hij is weliswaar Ferrari-protégé, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen F1-debuut Mick Schumacher door mist op Nürburgring