Het laatste formule 1 nieuws

'Geen gemakkelijke taak om iets te vinden wat Mazepin bevalt'

‘Geen gemakkelijke taak om iets te vinden wat Mazepin bevalt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas is het Formule 1 -seizoen bepaald niet goed begonnen. Waar het team een aantal jaar geleden nog tot de subtop behoorde, is het momenteel het minste team van het circuit. Gunther Steiner ziet eveneens dat Haas het moeilijk heeft, maar houdt vertrouwen in de nabije toekomst.

Met Nikita Mazepin heeft Haas een coureur in huis die in de kwalificatie steevast als laatste eindigde. Ook in de race weet de coureur vooralsnog niet te verrassen. “Het is duidelijk dat onze basis dit jaar niet goed is in vergelijking met onze tegenstanders” , vertelt de teambaas van Haas aan Autosport.com . “En we weten dat we aerodynamisch een zwakke achterkant hebben, dus we hebben niet genoeg downforce.”

Steiner weet dan ook dat er voldoende ruimte voor verbetering is. “We proberen het gewoon goed te maken met wat veranderingen in de set-up. Dat is het enige wat je kunt doen. Op sommige circuits is dat mogelijk, op andere niet. Het hangt er een beetje vanaf waar je balans moet liggen, vanwege de verschillende type bochten. Het is geen gemakkelijke taak met deze auto om iets te vinden wat hem (Mazepin, red.) bevalt, want de achterkant is instabiel.” Ontwikkelingstokens

Haas koos aan het begin van het seizoen ervoor om geen gebruik te maken van de toegestane ontwikkelingstokens voor de auto van 2021, omdat het zich wilde richten op volgend seizoen. Dat bleek vooralsnog een ongelukkige keuze te zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Geen gemakkelijke taak om iets te vinden wat Mazepin bevalt’