Het laatste formule 1 nieuws

Geen huldiging, maar ook geen ontmoeting met de koning voor Verstappen

Geen huldiging, maar ook geen ontmoeting met de koning voor Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen werd na de Grand Prix van Abu Dhabi de allereerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 . Ondanks deze prestatie heeft koning Willem-Alexander nog geen plannen om Verstappen te ontvangen, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst aan persbureau ANP volgens NU.nl .

Nederland was klaar om de nieuwe wereldkampioen te ontvangen bij een huldiging, maar donderdag werd bekendgemaakt dat dat niet zou plaatsvinden. De Nederlander was er zelf vrij zeker van dat de kans heel erg klein was. Er was hoop dat er dan een officiële ontmoeting zou plaatsvinden tussen de Red Bull Racing -coureur en de koning, maar volgens de Rijksvoorlichtingsdienst gaat dit niet gebeuren. “De koning heeft Max Verstappen direct na zijn overwinning gefeliciteerd. Een ontvangst is op dit moment niet voorzien.” Felicitatie via Instagram

Direct na de overwinning in Abu Dhabi heeft het Koninklijk Huis de 24-jarige coureur wel gefeliciteerd. In het bericht op Instagram lieten ze duidelijk merken enthousiast te zijn over de spannende ontknoping en trots te zijn op de nieuwe kampioen: “Net als heel Nederland hebben ook wij vijven de races vol spanning gevolgd. Onze welgemeende felicitaties met het wereldkampioenschap!”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen huldiging, maar ook geen ontmoeting met de koning voor Verstappen