Het laatste formule 1 nieuws

Geen neksteun voor Max Verstappen: "Mijn vader lachte me uit, ik heb liever dat mijn hoofd eraf valt"

Geen neksteun voor Max Verstappen: “Mijn vader lachte me uit, ik heb liever dat mijn hoofd eraf valt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het circuit van Istanbul Park is veeleisend voor de fysiek van de coureurs. Met name bocht 8 met de vierdubbele apex zorgt ervoor dat de nek veel G-krachten te verduren krijgt. Waar sommige coureurs kiezen voor een extra steun in de nek , weigert Max Verstappen dit. En wel om een bijzondere reden. “Ik kan me nog goed mijn eerste Formule 3-test herinneren”, aldus Verstappen tijdens de persconferentie in Turkije. “Na een dag testen kon ik mijn nek niet meer rechthouden en moest ik wel die extra padding gebruiken. Ik werd hard uitgelachen door mijn vader . Sinds die dag weiger ik om met extra padding voor mijn nek te rijden. Ik heb nog liever dat mijn hoofd eraf valt.”

Verstappen kijkt uit naar het rijden op het circuit van Istanbul Park. “Het ziet er interessant uit. Ik speelde deze baan vaak in de Formule 1-games van vroeger. Ik vond het altijd een gave track en kijk er naar uit om hier zelf te gaan rijden. Vooral bocht 8 is heel cool. Die kunnen we waarschijnlijk vol gas nemen. Je lichaam krijgt veel G-krachten te verduren, maar dat ik vind ik juist gaaf.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen neksteun voor Max Verstappen: “Mijn vader lachte me uit, ik heb liever dat mijn hoofd eraf valt”