Het laatste formule 1 nieuws

Geen nieuwe gridstraffen meer voor Verstappen: 'Komen het seizoen zo door'

Geen nieuwe gridstraffen meer voor Verstappen: ‘Komen het seizoen zo door’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor de zoveelste keer heeft Mercedes een motorwissel gedaan bij één van de beide coureurs. Lewis Hamilton heeft een vijf plaatsen gridstraf voor de Grand Prix van Brazilië door een nieuwe interne verbrandingsmotor, aangezien dit al de vijfde keer is dit seizoen. Toyoharu Tanabe , technisch directeur van Honda , snapt niet waarom Mercedes de toegestane limiet maar blijft overschrijden.

Officieel mag een team drie keer een motorwissel doen in een Formule 1 -seizoen. Elke extra motorwissel zorgt voor een gridstraf, zo ook in het geval van de zevenvoudig wereldkampioen. Tanabe is verrast dat Mercedes nu weer een motorwissel doet, zeker omdat het voor de fabrikant erg vervelend is.

“Ik begrijp niet wat er aan de hand is bij Mercedes en waarom. Vanuit het oogpunt van de fabrikant van de krachtbron is het teleurstellend om een gridstraf te krijgen voor een coureur”, vertelt de Japanner bij Formel1.de . Tanabe zei zaterdag tijdens de persconferentie ook al dat hij niet begreep welke problemen er bij Mercedes telkens opspelen. Er zijn genoeg power units beschikbaar, maar wisselen is niet nodig

Ook Red Bull Racing en AlphaTauri hebben al verschillende motorwissels moeten doen en de technisch directeur geeft wel toe dat hij daar niet helemaal tevreden over is. Volgens hem komt dit vooral door wat ongelukken, zoals de crash in Silverstone, maar Tanabe verwacht geen problemen meer. “Het huidige plan is dat we het seizoen doorkomen met de bestaande aandrijflijnen, met alle rijders. Op dit moment hebben we genoeg power units beschikbaar voor alle coureurs.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen nieuwe gridstraffen meer voor Verstappen: ‘Komen het seizoen zo door’