Het laatste formule 1 nieuws

Geen twijfel bij Mateschitz: 'Wie kan de meeste punten voor ons scoren?'

Geen twijfel bij Mateschitz: ‘Wie kan de meeste punten voor ons scoren?’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing en AlphaTauri hebben als teams van Red Bull in 2020 naar behoren gepresteerd. Dat is de mening van de grote baas, Dietrich Mateschitz . Het is echter wel opvallend dat hij voor beide teams maar één coureur benoemd. Verstappen en Gasly

Red Bull is ondertussen al flink wat jaren betrokken bij de Formule 1 en heeft met Red Bull Racing een team dat al vier keer de wereldtitel won. Die titel is voorlopig nog altijd uit beeld, sinds de dominantie van Mercedes is Red Bull namelijk nooit echt in de buurt gekomen. Mateschitz ziet zijn team echter wel steeds dichterbij komen.

‘’Bij AlphaTauri presteerde de wagen en Pierre Gasly erg goed en bij Red Bull Racing komen we steeds dichterbij Mercedes. Max is altijd snel en een paar foutjes kunnen altijd gebeuren. Hij heeft laten zien wat hij kan doen. Mercedes is een grote uitdaging voor ons en hun wagen is nu nog gewoon veel beter. Max verloor veel punten door uitvalbeurten, anders was hij makkelijk tweede geworden’’, zegt Mateschitz tegenover Speedweek.com . Perez naar Red Bull

Met Sergio Perez bij Red Bull hoopt Mateschitz op een volgende stap. ‘’Volgend jaar zal het allemaal nog dichterbij elkaar zitten. We komen dichterbij Mercedes, maar achter ons komen ze er ook aan. De competitie achter Mercedes is heel intens’’, aldus de baas van Red Bull, die ook uitlegt waarom er is gekozen voor Perez.

‘’Je hebt twee sterke coureurs nodig volgend jaar en Perez is de beste wat dat betreft. Daarnaast heeft hij nog nooit in een wagen van ons niveau gereden en dat is een kans die hij wel hoort te krijgen. Het was ons doel om de plek van tweede coureur zo goed mogelijk in te vullen. Wie er op basis van snelheid kan zorgen voor de meeste punten?’’, besluit de Oostenrijker.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen twijfel bij Mateschitz: ‘Wie kan de meeste punten voor ons scoren?’