Het laatste formule 1 nieuws

Geen vol huis in Zandvoort? "Dan doen we het niet of we moeten hulp krijgen"

Geen vol huis in Zandvoort? “Dan doen we het niet of we moeten hulp krijgen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Image /Red Bull Contentpool Kortgeleden is besloten dat er tijdens de EK-voetbal wedstrijden 2021, die ook in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld worden, maar 12.000 toeschouwers aanwezig mogen zijn. Omgerekend is dat ongeveer 25% van de totale capaciteit van het stadion.

Als de Nederlandse overheid dezelfde maatstaf hanteert voor de Formule 1 Grand Prix op het circuit van Zandvoort, dan houdt dat in dat er per dag maximaal 25.000 bezoekers op het circuit in de duinen aanwezig mogen zijn. Voor de organisatie zou een dergelijk aantal bezoekers de race onrendabel maken.

“Maar deze vraag is ons niet op die manier gesteld”, zei Robert van Overdijk tegen het AD. “Maar we zijn volgens mij altijd duidelijk geweest in onze communicatie. We doen het met een vol huis of we doen het niet. Of we moeten hulp krijgen…”, aldus de circuit directeur van Zandvoort.

Desalniettemin heeft Van Overdijk goede hoop dat de situatie zich de komende weken en maanden in positieve zin ontwikkelen. “Er worden momenteel stappen gezet in Nederland”, voegt hij toe. “Binnenkort is het aan de regering om te bepalen wat het inhoudt om de maatregelen te versoepelen.”

Van Overdijk gaf toe dat Formule 1 en andere sportpromotoren streven naar duidelijkheid om plannen te maken voor hun respectievelijke evenementen. “Ze willen duidelijkheid, maar we hebben nog wat tijd”, aldus van Overdijk. “Aan het eind van de zomer zullen we beter af zijn. […] We weten dat we ruim 100.000 fans kunnen huisvesten, natuurlijk is minder mogelijk. Uiteindelijk is de realiteit dat de overheid bepaalt wat er wel en niet mogelijk is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen vol huis in Zandvoort? “Dan doen we het niet of we moeten hulp krijgen”