Het laatste formule 1 nieuws

Geen vrij op nieuwjaarsdag voor medewerkers McLaren: “Op 1 januari gelijk de windtunnel in”

Geen vrij op nieuwjaarsdag voor medewerkers McLaren: “Op 1 januari gelijk de windtunnel in”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ondanks het feit dat het 2021-seizoen nog niet eens begonnen is, ligt bij het Britse McLaren de focus al volledig op de 2022-auto . Dit vanwege de aanstaande veranderingen in de regelgeving van de F1-bolides. Technisch directeur James Key: “We zullen zo snel mogelijk weer in de windtunnel zijn.” Voorafgaand aan 2020 waren de Formule 1-teams druk bezig met het ontwerpen van de nieuwe type bolides, welke oorspronkelijk vanaf 2021 zouden worden gebruikt. Vanwege het coronavirus is de ontwikkeling grotendeels bevroren tot het eind van het jaar en worden de nieuwe auto’s pas in 2022 ingezet. Volgens James Key heeft de technische staf van McLaren weinig geduld: het team staat te popelen om de ontwikkeling van de auto te hervatten op 1 januari 2021.

“We gaan testen in de windtunnel op het eerst mogelijke moment. We beschikken over een hoop ideeën en interessante concepten. De 2022-auto’s worden heel anders dan de huidige: zowel het chassis als de wielen zijn totaal niet te vergelijken met de bolides van de afgelopen jaren.” Key legt uit dat het team op bepaalde vlakken de auto wél door heeft kunnen ontwikkelen. “Alle teams hadden al een opzet, omdat de oorspronkelijke planning was om komend jaar de auto’s al te testen. De ‘bevriezing’ van de ontwikkeling in 2020 heeft vooral betrekking op de aerodynamische onderdelen. Op het gebied van mechanisch design en simulatie mocht er wel het één en ander worden ontworpen. Om een voorbeeld te geven: onze versnellingsbak is al redelijk ‘volwassen’ inmiddels.”

Ieder voordeel heeft zijn nadeel
Volgens Key heeft de pauze in het ontwikkelen van de MCL35M een positieve invloed op het team uit Woking. “Het geeft ons tijd om na te denken en data te evalueren. Maar goed, we bevinden ons nog in een vroeg stadium. We hebben nog genoeg tijd om uit te vinden wat de 2022-bolide ons gaat brengen.” Key vervolgt: “Het is altijd een prachtige uitdaging om zulke grote veranderingen aan te brengen aan de auto. Het motiveert de ingenieurs en monteurs enorm.”

2021
De Brit vertelt dat hij uitkijkt naar komend seizoen. “Het wordt een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen vrij op nieuwjaarsdag voor medewerkers McLaren: “Op 1 januari gelijk de windtunnel in”