Het laatste formule 1 nieuws

Geen zorgen bij Verstappen na tikje in titelstrijd: ‘We komen wel weer terug’

Geen zorgen bij Verstappen na tikje in titelstrijd: ‘We komen wel weer terug’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen nam na de start de eerste plaats over van Valtteri Bottas. © REUTERS ,,We hebben alles geprobeerd”, vertelde Verstappen even later. ,,Het was een mooie strijd, maar we misten een beetje snelheid. We hebben nog steeds een mooie voorsprong en vandaag hebben we de schade weten te beperken. Het was een moeilijk weekeinde.” Het verschil met Hamilton is nog veertien punten in zijn voordeel.

Verstappen nam direct na de start de leiding over van Valtteri Bottas en hield de eerste plaats daarna lang vast. De vanaf de tiende plaats begonnen Hamilton sneed echter als een mes door de boter door het veld heen en wist Verstappen uiteindelijk met nog zo’n twaalf rondjes te gaan toch te overvleugelen.

,,Ik heb er alles aan proberen te doen om hem achter me te houden. Maar hij had gewoon teveel topsnelheid. Op dit circuit kon Mercedes ons op de een of andere manier vrij makkelijk volgen”, bleef Verstappen nuchter. ,,Er was ook niet zoveel wat we konden doen, dus ik denk dat onze strategie wel prima was.”

Hamilton reed in São Paulo met een nieuwe verbrandingsmotor, waardoor hij een gridstraf van vijf plaatsen moest incasseren. Volgens Verstappen was die motor wel de sleutel tot het succes van de Brit. ,,We weten dat zij er met een verse motor net wat meer uit kunnen halen, maar dat wordt langzaamaan ook wat minder. En dan komt het allemaal weer wat dichter bij elkaar. Dit was maar één raceweekend.”

Bekijk hier onze video’s over Formule 1. Max Verstappen. © REUTERS

Lees het hele artikel op de volgende pagina Geen zorgen bij Verstappen na tikje in titelstrijd: ‘We komen wel weer terug’