Het laatste formule 1 nieuws

Gefrustreerde Marko verliet Hungaroring al bij vallen van finishvlag

Gefrustreerde Marko verliet Hungaroring al bij vallen van finishvlag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Helmut Marko is er normaal gesproken niet vies van om de media te woord te staan in een Grand Prix-weekend als hij iets te klagen of te vieren heeft, maar de adviseur van Red Bull Racing was zondagmiddag na de Hongaarse GP niet beschikbaar voor interviews. Sterker nog: Marko verliet de Hungaroring al bij het vallen van de finishvlag.

Dat schrijft Auto Bild daags na de voor Red Bull teleurstellend verlopen wedstrijd in Boedapest. De 78-jarige Oostenrijker zal hoogstwaarschijnlijk behoorlijk geïrriteerd zijn geweest over het feit dat opnieuw een Mercedes-coureur ervoor zorgde dat Max Verstappen niet mee kon doen om de podiumplaatsen of misschien zelfs de overwinning. Gridpenalty Bottas relatief licht

Christian Horner stak zijn frustraties niet onder stoelen of banken bij het Duitse medium. “Wat een geweldige strategie van Mercedes: Valtteri heeft vandaag een super job voor hen gedaan door onze beide wagens uit te schakelen “, aldus de teambaas, die de gridstraf van vijf plaatsen voor Valtteri Bottas nog mee vindt vallen. “Dat maakt hij maakt goed in twee ronden op Spa. Het is geen echte straf en staat niet in verhouding met de schade die hij ons heeft aangedaan.”

Los van het feit dat Red Bull met twee bolides maar twee punten wist te scoren in Hongarije, is er ook veel financiële schade. Sinds dit seizoen is er een budgetplafond in de Formule 1 en daar moeten ook reparaties van betaald worden. De in Milton Keynes gevestigde renstal wordt op die manier twee keer zo hard gestraf door een fout van iemand anders.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gefrustreerde Marko verliet Hungaroring al bij vallen van finishvlag