Het laatste formule 1 nieuws

Gemeente Zandvoort na kritiek: eerste dag soepel verlopen

Gemeente Zandvoort na kritiek: eerste dag soepel verlopen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De gemeente Zandvoort kijkt terug op een “soepel verlopen” eerste dag van het Formule 1-weekend. Buiten enkele “hele drukke piekmomenten” is het goed gegaan, zegt een woordvoerder. “Ook de uitloop lijkt heel ordentelijk te verlopen.”

Daarmee reageert de gemeente op kritiek van onder meer zorgminister Hugo de Jonge. Op beelden was te zien dat het op het Formule 1-terrein en daarbuiten druk was met grote groepen mensen die geen afstand hielden. De Jonge zei dat voor de Formule 1 dezelfde regels gelden als in andere sectoren. “Maar ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is”, zo reageerde de demissionaire bewindsman op de beelden.

Een oordeel wilde De Jonge nog niet vellen over hoe het eraan toeging in Zandvoort. Handhaving van de regels is volgens hem aan de gemeente zelf. Die is dus tevreden over hoe de dag is verlopen.

Ook vanuit de horeca en entertainmentsector klonk kritiek. Branchevereniging Koninklijke Horea Nederland (KHN) vindt dat als er zulke grote aantallen toeschouwers bij de Formule 1-race op Zandvoort kunnen worden toegelaten, de beperkingen voor de horeca en evenementensector ook wel van tafel kunnen. “Voor veel ondernemers voelt het als meten met twee maten”.

Vanuit de entertainmentsector liet onder meer Tim Knol van zich horen. “Dit was natuurlijk te verwachten en mijn beide middelvingers gaan direct naar @MinPres en @hugodejonge”, schreef de zanger op Twitter.

Reageer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gemeente Zandvoort na kritiek: eerste dag soepel verlopen