Het laatste formule 1 nieuws

Gemotiveerde Alonso voert druk op bij Renault in aanloop naar terugkeer

Gemotiveerde Alonso voert druk op bij Renault in aanloop naar terugkeer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso vervangt volgend jaar de naar McLaren vertrokken Daniel Ricciardo bij Renault . De tweevoudig wereldkampioen keert na twee seizoenen aan de Formule 1-zijlijn weer terug op het oude nest en wil vanaf 2022 gaan schitteren.

In 2021 zal hij nog geen gooi naar overwinningen kunnen doen, maar het jaar daarna, als de regels aanzienlijk op de schop gaan, dan wil de Spanjaard hoge ogen gooien. De wagen voor 2022 mag vanaf 1 januari worden getest in de windtunnel en als het aan Alonso ligt, dan wordt er geen minuut testtijd verspild.

In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt executive director van Renault, Marcin Budkowski, hoe enorm de coureur meeleeft met alles wat er gaande is bij het Franse team. “Hij vraagt werkelijk overal naar. Laatst waren we in de windtunnel en vroeg hij waarom de 2022-wagen nog niet werd getest.”

“Toen we hem vertelden dat dat van de regels nog niet mocht vroeg hij meteen vanaf welk moment het dan wel toegestaan was. ‘Vanaf 1 januari’, vertelden we hem, waarna hij vroeg of het inderdaad het plan was om dan al meteen aan de slag te gaan met de nieuwe wagen in de windtunnel.”

Alonso dacht volgens Budkowski geen moment na toen hij dat hoorde. We vertelden hem dat we dat normaal niet doen op 1 januari, maar dat we dit jaar misschien een uitzondering zouden maken. “‘Oke, we gaan op 1 januari de auto in de windtunnel testen'”, antwoordde Alonso toen meteen vastberaden, lacht de Renault-man. “‘Dan kom ik ook en kan ik helpen’, zo gemotiveerd is hij dus”.

Alonso reed de afgelopen twee dagen opnieuw in een 2018-wagen om zich voor te bereiden op zijn terugkeer volgend seizoen. Dat deed hij in Abu Dhabi, korte tijd geleden deed hij dat ook al, maar dan in Bahrein.

Met medewerking van Dieter Rencken .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gemotiveerde Alonso voert druk op bij Renault in aanloop naar terugkeer