Het laatste formule 1 nieuws

George Russell schakelde hulp in om met teleurstelling om te gaan

George Russell schakelde hulp in om met teleurstelling om te gaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Williams F1 De Brit staat alweer drie seizoenen op de Formule 1 -grid en heeft in zijn vorige twee seizoenen nogal wat tegenslagen moeten verduren. In zijn totaal niet competitieve Williams wist Russell zowel in 2019 als in 2020 geen punten te scoren voor het team. Hij kwam vorig jaar tijdens de Grand Prix van Sakhir dicht bij zijn eerste overwinning toen hij Lewis Hamilton mocht vervangen, maar pitstop problemen en een lekke band, laat in de race, gooide roet in het eten voor de 23-jarige Mercedes -protegé. Hij legde aan de Britse krant The i (inews.co.uk) uit dat hij een psycholoog heeft ingeschakeld om met deze teleurstellingen om te gaan.

Hij zegt onder andere dat praten met de juiste personen zoals familie en vrienden hem hebben geholpen, en dat hoe meer tijd er overheen gaat hoe sterker hij zich voelt. “Maar professionele hulp is ook erg belangrijk geweest”, aldus Russell.

De hulp stelde hem naar eigen zeggen in staat om sterker, fitter en gezonder terug te komen dan ooit. Aan zijn pleidooi voegde hij toe dat er voor vooral mannen een stigma hangt rondom de psychologie. “Ik denk dat zoveel mensen, vooral mannen, psychologie als een zwakte zien, wat absoluut niet het geval is. Je geest is het krachtigste instrument in je lichaam”, zei hij.

Russell heeft naar eigen zeggen altijd wel de noodzaak gezien van een goede geestelijke gezond. En wat betreft de pijnlijke Grand Prix van Sakhir? Russell ziet het al een leeroefening. “Als ik races en kampioenschappen wil winnen, kan ik die moeilijke momenten niet bij me laten blijven. (…) Ik kwalificeerde me als tweede in de Grand Prix van Sakhir. En ik was teleurgesteld. Mijn beste kwalificatiepositie tot dat moment was P12, ik was absoluut door het dollen heen. Maar met P2 was ik toch teleurgesteld.”

Volgend weekend mag Russell weer aan de bak, dan komt het Formule 1 circus namelijk aan in Imola. Russell hoop verder te kunnen bouwen op zijn P14 van afgelopen race.

Lees het hele artikel op de volgende pagina George Russell schakelde hulp in om met teleurstelling om te gaan