Het laatste formule 1 nieuws

George Russell vs. Lando Norris: De strijd van de jonge Britten

George Russell vs. Lando Norris: De strijd van de jonge Britten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell en Lando Norris maakten zich op voor een zwaar rookie-seizoen in de Formule 1 van 2019, maar nu ze hun derde jaar ingaan, wordt nog steeds de vraag gesteld wie zich kan ontpoppen tot de ‘volgende Lewis Hamilton ‘ en mee kan dingen naar het kampioenschap voor coureurs.

Russell was de afgelopen twee seizoenen zo succesvol als hij maar kon zijn als Williams -rijder. In elke Grand Prix voor het team uit Oxfordshire was hij beter dan zijn teamgenoot, maar hij kwam niet verder dan de elfde plaats (de GP van Sakhir voor Mercedes niet meegerekend).

Norris daarentegen heeft zijn stempel kunnen drukken op een tijd waarin McLaren opnieuw aan de top van het constructeurskampioenschap staat. De 21-jarige coureur behaalde zijn eerste podium tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2020 en hoopt een sterk partnerschap te vinden met zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo . Ook wil hij de felle rivaliteit van Aston Martin, Alpine en Ferrari overwinnen om de derde plaats te behouden of zelfs nog verder uit te breiden.

Dit seizoen zal worden gemarkeerd als een potentieel make or break seizoen voor de Williams- en McLaren-coureurs, maar wie zal het betere seizoen hebben? En wie heeft er het meest te winnen?

De overhand voor McLaren en Norris dit jaar

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat op papier en in ieders gedachten, Lando Norris en McLaren de overhand hebben in vergelijking met George Russell en Williams.

146 punten tegen drie spreekt boekdelen als je kijkt naar de sport en de positie waarin coureurs zich bevinden, dus als je het hebt over de strijd tussen een team uit de middenmoot en een team uit de onderste regionen, dan heb je daar zo zijn voor de hand liggende en makkelijke gedachten bij.

De resultaten van de driedaagse test in Bahrein van vorige week zullen echter voor opschudding zorgen en er zijn vragen gerezen. Tijdens de laatste dag en Russells enige testdag met de nieuwe FW43B, zette hij een rondje van 1:30,117 neer, goed voor de zesde plaats, voor Norris die met een tijd van 1:30,661 de elfde tijd […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina George Russell vs. Lando Norris: De strijd van de jonge Britten