Het laatste formule 1 nieuws

Gerucht: Grootverdieners in F1 krijgen straks fors minder salaris

Gerucht: Grootverdieners in F1 krijgen straks fors minder salaris

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Honda Racing F1 | Hamilton wint in Bahrein 2021, Verstappen tweede. Als zijn bewering van Luigi Perna juist is moeten grootverdieners zoals onder andere Lewis Hamilton , Max Verstappen en Charles Leclerc vrezen voor de tientallen miljoenen die ze jaarlijks laten bijschrijven op hun bankrekening.

Nadat het teambudget voor de ontwikkeling van de auto’s vanaf 2021 is aangepakt, zijn nu de topsalarissen van de F1-coureurs aan de beurt. De teams moeten het dit jaar met maximaal 145 miljoen dollar doen. Dat is exclusief de salarissen van de coureurs, maar ook aan de topsalarissen van onder andere Lewis Hamilton en Max Verstappen komt een eind.

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport publiceert en andere media publiceren dat de FIA en Liberty Media op het punt staan om een salarislimiet voor coureurs onder de teams te verspreiden. Volgens F1-journalist Luigi Perna, die zijn bewerking doet op basis van geruchten, staat er in het voorstel een maximum van 30 miljoen dollar voor beide vaste coureurs, inclusief de reservecoureur(s).

“Bonussen en persoonlijke inkomsten uit reclame vallen buiten het salarislimiet”, voegde hij eraan toe. – Deze maatregel zou volgend jaar al in moeten gaan en is direct van invloed op de inkomsten van de topverdieners in de Formule 1 . Hamilton ontvangt dit jaar 45 miljoen dollar, Verstappen strijkt naar schatting ongeveer 26 miljoen dollar op. Maar daar komt dus in de toekomst een einde aan.

Charles Leclerc, die ook een redelijk vermogen opbouwt met zijn 11 miljoen dollar per jaar, voelt zich benadeeld. Tegenover Corriere della Sera zei hij: “Ik heb een mening over deze kwestie, maar ik praat er liever met de FIA ‚Äč‚Äčover dan in het openbaar. […] Maar ik wil wel wijzen op de risico’s die we op de baan nemen”, zei hij.

Het gaat voorlopig om een gerucht, maar dat het salarislimiet er aan gaat komen is een feit. Alleen staat nog niet vast hoe hoog of laag het limiet wordt en ook is nog niet bekend wanneer de nieuwe regeling ingaat.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gerucht: Grootverdieners in F1 krijgen straks fors minder salaris