Het laatste formule 1 nieuws

Gerucht: 'Mercedes en Hamilton bereiken basisakkoord, maar er lijkt nog steeds een kloof over salaris'

Gerucht: ‘Mercedes en Hamilton bereiken basisakkoord, maar er lijkt nog steeds een kloof over salaris’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-wereld wacht nog altijd op een verlenging van het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes . Bronnen dicht bij het team melden dat de partijen het nu eens zijn geworden over de basisvoorwaarden van het contract. Daarmee hopen ze de nieuwe deal later deze week officieel te maken. Als de berichten kloppen, komt er een einde aan de speculaties dat de onderhandelingen zijn vastgelopen of dat Hamilton overweegt op te stappen. Volgens AutosportWeb zijn de partijen het eens geworden over basisvoorwaarden zoals de duur, salaris en bonussen, en een vetorecht met betrekking tot het kiezen van een teamgenoot.

Het nieuwe contract zou twee jaar geldig zijn, met een optie voor Hamilton om het met nog een jaar te verlengen. Deze optie zou echter een deadline hebben die eind augustus 2022 afloopt.

Ondanks het basisakkoord lijkt er nog steeds een kloof te zijn tussen het salaris dat Hamilton eist, en wat Mercedes bereid is te betalen. De deal zou komende week worden bekendgemaakt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gerucht: ‘Mercedes en Hamilton bereiken basisakkoord, maar er lijkt nog steeds een kloof over salaris’