Het laatste formule 1 nieuws

Getergd Mercedes voelt zich gepiepeld en wil keihard terugslaan

Getergd Mercedes voelt zich gepiepeld en wil keihard terugslaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff AFP De sprintrace op het Braziliaanse circuit Interlagos leverde zaterdagavond minstens twee winnaars op. Valtteri Bottas (Mercedes) zegevierde en greep poleposition voor de Grote Prijs van Brazilië.

Max Verstappen pakte met een tweede plaats twee WK-punten. De leider in het wereldkampioenschap vergrootte zijn voorsprong op rivaal Lewis Hamilton naar 21 punten, maar zelfs de geplaagde Brit mag zich winnaar noemen. De morele winnaar.

Hamilton domineerde vrijdagavond de kwalificatie, maar moest ondanks de snelste tijd helemaal achteraan starten. De Brit werd na schier eindeloos beraad door de wedstrijdleiding gediskwalificeerd wegens een achtervleugel die niet aan de reglementen bleek te voldoen. Het zogenoemde DRS-systeem (waarmee coureurs hun achtervleugel open kunnen klappen om extra snelheid te creëren) werd bijna een etmaal na de kwalificatie door autosportkoepel FIA afgekeurd. Lewis Hamilton in actie in Brazilië Reuters Hamilton zette een indrukwekkende inhaalrace neer. In een sprintrace van een half uur stormde hij van de twintigste naar de vijfde plaats. “We hebben zoveel te verduren gehad. Dit voelt bijna als een zege. Het was alsof ik weer in de karts zat.”

De zevenvoudig wereldkampioen onderstreept dat een topresultaat in de race op zondag nog steeds realistisch is. “Ik geef nooit op. Het wordt zwaar, maar de auto is geweldig. Niets is onmogelijk”, zegt de coureur die vanwege een motorwissel opnieuw een gridstraf voor zijn kiezen krijgt.

Aan de diskwalificatie wil Hamilton geen woord meer vuil maken. “Toen ik het hoorde zat ik stuk. Ik kan en wil het niet begrijpen, maar probeer het als een levensles te beschouwen en te groeien. Ik heb genoten van deze minirace. Het geeft energie. Ik start vanaf P10, maar sta maar acht plaatsen achter mijn titelrivaal en was vandaag pijlsnel.” De Grote Prijs van Brazilië begint zondagavond om 18.00 uur en is rechtstreeks te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Een samenvatting van de race is te zien in Studio Voetbal , vanaf 23.00 uur op NPO 1. Na de sprintrace kon teambaas Toto Wolff zijn irritatie moeilijk onderdrukken. “Als je het zwaar hebt moet je veerkracht tonen. Dat hebben we gedaan. Valtteri en Lewis hebben met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Getergd Mercedes voelt zich gepiepeld en wil keihard terugslaan