Het laatste formule 1 nieuws

Getest: racen als Verstappen met F1 2021

Getest: racen als Verstappen met F1 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1 2021 is nieuw, verbeterd én uitgebreid. Alle teams voor dit jaar zijn up-to-date, de graphics zijn verbeterd (met name de mensen), de besturing is nog preciezer en instelbaarder geworden dan voorheen. En de nieuwe storymode laat je in hapklare brokken door een raceverhaal leiden.

Laten we beginnen met de conclusie: voor liefhebbers van Formule 1 en racegames is dit een must op het verlanglijstje. Je kunt meeracen met het seizoen en het overnemen van een willekeurige coureur met de echte standen als uitgangspunt. Je kunt een carrière beginnen in de Formule 2. Je kunt online spelen tot in eSports-competities en helemaal nieuw voor de meer casual gamer is ‘Braking Point’. Een verhaallijn waarin je een middenmoter team kiest en daar als Aiden Jackson het verhaal in stapt. Laten we daarmee beginnen.

Braking Point is wat The Journey was in de FIFA-games . Een verhalende manier om een sim game te ervaren. Door het toevoegen van een verhaal met cutscenes en hoofd- en bijrolspelers wordt het racen minder repetitief en word je van de ene naar de volgende cliffhanger gestuurd. Het verhaal is duidelijk geïnspireerd op kibbelende teamgenoten uit de werkelijke Formule 1. De Nederlandse teksten en vertolking daarvan voelen wat opgeplakt en onecht. Wil je de hele ervaring in het Engels, dan is het stukken beter, maar daarvoor moet je je hele console instellen op Engelstalig. In de game zelf is er de mogelijkheid om het commentaar naar Engels te zetten, maar opeens is Braking Point dan een onvoorspelbare tweetalige ervaring geworden. Cutscene uit Braking Point Onwerkelijk is ook de switch die je in het verhaal maakt van Aiden naar zijn chagrijnige oudere teamgenoot. Nadat hij als superirritant karakter neergezet is, moet jij opeens in zijn schoenen gaan staan. Daar wordt het niet leuker van. Ook de beperking in keuzemogelijkheden is jammer. Ben je lekker aan het racen, neemt een cutscene de boel over en veroorzaak je een botsing. De enige keuze die je over houdt is wat je tegen de pers zegt achteraf.

Braking Point is nog steeds amusant, maar er had veel meer ingezeten met een beetje meer significante […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Getest: racen als Verstappen met F1 2021