Het laatste formule 1 nieuws

Giovinazzi hoopt dat de nieuwe Alfa Romeo F1-bolide tienden sneller is

Giovinazzi hoopt dat de nieuwe Alfa Romeo F1-bolide tienden sneller is

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Alfa Romeo F1 Antonio Giovinazzi heeft bekend dat hij de hoop heeft dat de nieuwe Ferrari -motor meer vermogen zal leveren. Vorig jaar scoorde de Italiaan vier punten, net als zijn teamgenoot Kimi Räikkönen , en hij hoopt dat dat er in 2021 meer zullen zijn. Volgens Giovinazzi is de nieuwe auto van Alfa Romeo mooi. “Hij is echt prachtig”, onthult hij tegenover Sky Sport 24 .

“De kleurstelling is erg mooi, maar de bijzonderheid zit aan de voorkant”, zegt de 27-jarige coureur, die beschrijft dat de neus meer taps toeloopt dan in 2020. “We hopen dat het ons iets oplevert in termen van tienden. De grote onbekende is de krachtbron, maar we hopen ook hier op beterschap en dat we hier meer plezier van hebben.”

COVID19-jaar 2020 was een bijzonder jaar en wereldwijd heeft dat zijn sporen nagelaten. Ook de Formule 1 heeft hier hinder, ook al kwam de sport toch nog tot 17 races, van ondervonden. “Vorig jaar was een erg bijzonder jaar”, aldus Giovinazzi, “en het was moeilijk om geen fans in Monza te kunnen zien. Dit jaar beginnen we opnieuw. De Formule 1 heeft vorig jaar grote inspanningen geleverd en uiteindelijk hadden we toch een seizoen.”

“Er zijn nu een aantal circuits met publiek, maar ik kan niet echten tot de tribunes weer vol zitten met fans. Om te beginnen in Monza”, grijnst de Alfa Romeo-coureur.

De nieuwe bolide van Alfa Romeo, de C41, wordt maandag 22 februari onthuld. De presentatie van het team en de onthulling vinden plaats in de hoofdstad van Polen, Warschau.

Aanstaande maandag is McLaren F1 het team wat het spits afbijt. Maandagavond wordt de McLaren MCL35M onthult. Alles is ’s avonds om 20:00 uur live te volgen via de bekende kanalen. Check hier het overzicht van teampresentaties en onthullingen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Giovinazzi hoopt dat de nieuwe Alfa Romeo F1-bolide tienden sneller is