Het laatste formule 1 nieuws

Giovinazzi maakt overstap naar Formule E na verliezen F1-zitje

Giovinazzi maakt overstap naar Formule E na verliezen F1-zitje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Antonio Giovinazzi maakt na dit Formule 1-seizoen de overstap naar de Formule E. De Italiaan gaat voor het Dragon Penske-team rijden in de elektrische raceklasse en wordt daar de teamgenoot van Sergio Sette Camara.

Vanochtend maakte Alfa Romeo officieel bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van Antonio Giovinazzi. De Italiaan reed drie seizoenen voor het Zwitserse team, maar moet plaatsmaken voor Formule 2-coureur Guanyu Zhou. Giovinazzi heeft daardoor wel zekerheid over zijn toekomst gekregen, maar het was uiteraard niet het nieuws waar hij op gehoopt had.

Hoewel het nieuws hem zwaar leek te vallen, zoals hij liet merken in een bericht op Twitter , heeft Giovinazzi nu alweer wat troost gevonden. Hij gaat namelijk deelnemen aan seizoen 8 van de Formule E. Dragon Penske had nog een zitje naast Sergio Sette Camara vrij en had al gesprekken gevoerd met ex-Formule 1-coureur Daniil Kvyat, Dan Ticktum en Alex Lynn, maar die gesprekken liepen om verschillende redenen op niets uit en dus heeft de Italiaan nu toegehapt.

Van 29 november tot en met 2 december vindt al de officiële pre-season test plaats in Valencia. Teams hebben tot en met 3 december, dat is een dag na de laatste testdag in Valencia, de tijd om hun line-up voor 2022 officieel te bevestigen. Daardoor was er dus enige haast geboden voor Giovinazzi, maar met het nieuws dat Alfa Romeo afscheid van hem neemt stond de deur open voor de overstap naar de elektrische raceklasse, waaraan twee Nederlanders deelnemen: Robin Frijns en Nyck de Vries.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Giovinazzi maakt overstap naar Formule E na verliezen F1-zitje