Het laatste formule 1 nieuws

Giovinazzi: “Misschien ga ik de Formule E wel leuker vinden”

Giovinazzi: “Misschien ga ik de Formule E wel leuker vinden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na drie seizoenen in de Formule 1 bij Alfa Romeo moet Antonio Giovinazzi plaatsmaken voor Valtteri Bottas . De Italiaan zal komend seizoen in de Formule E gaan rijden, maar hij verwacht het daar niet makkelijk te gaan krijgen. Naast het racen in de Formule 1 blijft Giovinazzi reservecoureur bij Ferrari . Net als Formule 1 in de regen

Onlangs stapte Giovinazzi voor het eerst in een Formule E-auto met het Dragon Penske team. In een interview met The Race vertelt hij dat hij het lastiger vond dan gedacht. “Ik weet nog dat ik na de eerste dag helemaal de weg kwijt was” , geeft hij toe. Voor Giovinazzi was alles nieuw en niet te vergelijken met andere auto’s waar hij ooit in gereden heeft.

Vooral het gebrek aan grip was erg wennen voor de Italiaan. “Het was bijna alsof je in de Formule 1 in de regen rijdt.” Volgens Giovinazzi moet je erg zacht remmen, is er weinig grip of downforce en kun je niet veel snelheid meenemen in de bochten. Giovinazzi nog niet op zijn gemak

De compleet andere auto’s zorgen ervoor dat Giovinazzi zich nog niet helemaal op zijn gemak voelt in de Formule E. Hij denkt dan ook een moeilijk eerste deel van het seizoen te krijgen. Toch is hij erg gemotiveerd. “Ik wil me zoveel mogelijk verbeteren en aan het einde van het seizoen goede resultaten behalen. Voor mij is het een nieuwe uitdaging en ik ben hier echt gemotiveerd voor.”

Komend seizoen ligt zijn prioriteit in de Formule E, maar Giovinazzi moet toegeven dat hij ook kijkt naar een eventuele terugkeer naar de Formule 1 in 2023. Door zijn rol als reservecoureur bij Ferrari blijft hij in ieder geval betrokken bij de Formule 1. “Misschien ga ik de Formule E wel leuker vinden. Ik weet niet wat er in 2023 kan gebeuren” , houdt Giovinazzi zijn opties open.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Giovinazzi: “Misschien ga ik de Formule E wel leuker vinden”