Het laatste formule 1 nieuws

Giovinazzi over laatste 2022-stoeltje: "Ik weet niet of dit goed of slecht nieuws is"

Giovinazzi over laatste 2022-stoeltje: “Ik weet niet of dit goed of slecht nieuws is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nu negentien van de twintig stoeltjes in de F1 voor 2022 al bevestigd zijn, is iedereen benieuwd naar wie het laatste nog vrije stoeltje bij Alfa Romeo gaat opvullen. Antonio Giovinazzi is nog altijd onzeker over zijn toekomst in de koningsklasse en hoopt te kunnen blijven, maar heeft hierover nog niks van zijn team gehoord.

“Ik weet niet of dat goed of slecht nieuws is, maar ik heb hier nog geen nieuws over gehoord”, zegt de Alfa Romeo-coureur tegen onder meer RacingNews365. Kimi Raikkonen zal de Formule 1 verlaten, Valtteri Bottas stapt van Mercedes over naar de Zwitserse renstal. In de nabije toekomst moet volgens Giovinazzi duidelijk worden wie er bij Alfa Romeo rijdt in 2022.

“We gaan het zien, we gaan het zien. In de komende weken kijken we wat het wordt”, zegt de Italiaan voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Mexico. “Maar zoals ik net al zei, ik weet niet of het goed of slecht nieuws is.” Naast Giovinazzi worden er meerdere kanshebbers genoemd op het laatste Formule 1-stoeltje voor 2022. Zo maken naar verluidt Nyck de Vries, Guanyu Zhou en Oscar Piastri kans op een zitje bij Alfa Romeo. Giovinazzi hoopt zichzelf te bewijzen met WK-punten

Het Formule 1-seizoen voor Giovinazzi verloopt wisselvallig. De Italiaan is regelmatig sterk in de kwalificatie op zaterdag, maar dit resultaat omzetten in punten lukte nog maar één keer. “Om voor de elfde plaats te racen is natuurlijk niet fijn”, zegt de Alfa Romeo-rijder.

“In Istanboel zaten we net één bocht achter een finish in de top tien en in Austin was het nog wat lastiger. Hopelijk kunnen we het deze keer (in Mexico, red.) beter doen en in de punten gaan rijden. Dat is uiteindelijk wat we moeten gaan doen hier.”

Coronel blikt vooruit op de GP van Mexico. Moet Lewis Hamilton nog een gridstraf incasseren en wat wordt de top drie van de race? En oh ja, hoe heet het land ook alweer waar geracet wordt? Mexico? Maxico?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Giovinazzi over laatste 2022-stoeltje: “Ik weet niet of dit goed of slecht nieuws is”