Het laatste formule 1 nieuws

Giulia GTA: een legende keert terug op straat

Giulia GTA: een legende keert terug op straat

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vandaag is de Alfa Romeo Giulia GTA, ook in zijn “extreme” GTAm-configuratie, op het legendarische ‘Balocco’ testcircuit onthuld. Het brengt een van de legendes van het autorijden en een mijlpaal in de geschiedenis van het merk terug: de Giulia GTA uit 1965.

Het is een terugkeer naar de wortels van het merk dat 111 jaar geleden werd opgericht. Er komt een model tot leven dat, zoals een Alfa Romeo betaamt, stijl en sportiviteit combineert. De enige mogelijke locatie voor zijn officiële debuut is de voormalige Autodelta-werkplaats op de Balocco Proving. Daar werd een van de meest succesvolle auto’s in de geschiedenis van Alfa Romeo, de Giulia Sprint GTA van de jaren 60, ontwikkeld. Deze locatie werd 60 jaar geleden gebouwd, heeft een oppervlakte van 6 km2, 27 verschillende circuits (in totaal 80 km) en is de thuisbasis van de ontwikkeling en het testen van alle Alfa Romeo-modellen.

Giulia GTA in het kort
Het ontwerp van de Giulia GTA bevestigt dat het om een high-performance auto gaat die is afgeleid van een in massa geproduceerde auto, de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Door het veelvuldig gebruik van ultralichte materialen is het gewicht van de Giulia GTA, in vergelijking met de Giulia Quadrifoglio, tot 100 kg verminderd. Hij wordt aangedreven door een 540 pk sterke Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor met een best-in-class gewicht/vermogen-verhouding van 187 pk/L. Hij staat garant voor buitengewone prestaties, zowel qua rondetijden op het circuit als qua acceleratie. Met het Launch Mode-systeem gaat hij in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De ingenieurs van Alfa Romeo hebben de aerodynamica en het rijgedrag verbeterd en het gewicht verminderd volgens dezelfde richtlijnen als die van de Giulia GTA uit 1965. Om deze doelstellingen te bereiken is veel gebruik gemaakt van componenten in koolstofvezel en composietmaterialen. De aerodynamica is speciaal ontworpen om de neerwaartse kracht te vergroten. Deze technische expertise is, dankzij de synergie met Sauber Engineering, rechtstreeks afkomstig uit de Formule 1. Ze kregen aërodynamische aanpassingen zoals een nieuwe achterspoiler – verstelbaar in 4 standen in de GTAm- en de actieve frontsplitter die op de GTAm kan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Giulia GTA: een legende keert terug op straat