Het laatste formule 1 nieuws

Glansrollen voor AlphaTauri en Alfa Romeo in eerste analyses van het middenveld

Glansrollen voor AlphaTauri en Alfa Romeo in eerste analyses van het middenveld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een van de spannendste factoren aan het Formule 1 -seizoen van 2020 was het gevecht op het middenveld, waar de teams aan elkaar gewaagd waren en de strijd tot op het laatste moment spannend bleef. Eerste analyses van het huidige middenveld op de grid voorspelen opnieuw spektakel.

Volgens Auto, Motor und Sport valt het huidige middenveld op te delen in twee groepen: de teams die strijden voor de begeerde P3 in het constructeursgevecht en de achterblijvers die om de laatste overgebleven punten sprokkelen. “ Vooraan vechten McLaren , Ferrari en AlphaTauri voor wat de twee topteams achterlaten. Verder naar achteren moeten Alpine en Aston Martin uitkijken dat Alfa Romeo er niet met de punten vandoor gaat” , bericht het Duitse medium.

In het gevecht om het brons lijkt AlphaTauri na de eerste Grand Prix een streepje voor op de concurrentie te hebben, het Red Bull-zusterteam lijkt zichzelf qua setup en coureurskeuze optimaal gepositioneerd te hebben tegenover de rest van het veld.

Ondanks de vooruitgang van AlphaTauri blijft McLaren volgens AMuS toch de favoriet op het middenveld. “McLaren leidt het gevecht voor de derde plaats in het kampioenschap, hierna volgen AlphaTauri, Ferrari, Alpine, Aston Martin en Alfa Romeo.” Ontwikkelingen bij Alfa Romeo

Dit seizoen lijkt tevens veel goeds te voorspellen voor Alfa Romeo, dat een inhaalslag heeft gemaakt en zich ferm op het middenveld geïnstalleerd heeft. Kimi Raikkonen finishte elfde met minimale achterstand op Lance Stroll , die voor Aston Martin het laatste te vergeven punt binnenhaalde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Glansrollen voor AlphaTauri en Alfa Romeo in eerste analyses van het middenveld