Het laatste formule 1 nieuws

Glock: "Het ziet ernaar uit dat Vettel zijn waarden niet meer rijmen met die van de Formule 1"

Glock: “Het ziet ernaar uit dat Vettel zijn waarden niet meer rijmen met die van de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel Sebastian Vettel zoekt vandaag de dag met enige regelmaat de media op om een politiek statement te maken. Timo Glock, voormalig coureur en landgenoot van de Alfa Romeo -coureur denkt dat Vettel zijn waarden niet meer in lijn liggen met de Formule 1, al heeft hij wel recht op zijn mening.

Vettel komt tegenwoordig vaak met uitspraken in de media om veranderingen aan te brengen in de Formule 1-sport, waar hij vier keer wereldkampioen wist te worden. De Duitser bekritiseerde zeer recent nog het milieu-aspect rondom het Formule 1-circus, terwijl hij zich eerder ook al solidair toonde met de LGBTQ-gemeenschap door bijvoorbeeld een regenboog-mondkapje te dragen in het onder vuur liggende Hongarije van Viktor Orbàn. Waarden passen niet bij F1

Glock analyseert de acties van zijn vijf jaar jongere landgenoot en denkt dat de standaarden van Vettel inmiddels niet meer rijmen met zijn sport. “Het ziet er naar uit dat Sebastian’s waarden niet meer bij de Formule 1 passen. Ik kan me goed voorstellen dat de makers en sommige fans dit niet leuk vinden. Aan de andere kant vraag ik me af wat ze moeten doen. Hem de mond snoeren? Natuurlijk niet. Daar heeft Sebastian veel te veel voor betekend”, denkt Glock tegenover F1-Insider. Vooraan meedoen

Ook gaat Glock nog even in op het sportieve aspect van Vettel, die inmiddels nog een jaartje langer doorgaat bij Aston Martin. “Natuurlijk waren er wat foutjes in het verleden. Maar dat waren gewoon externe problemen bij Ferrari die hem de das om deden. Daarom was hij niet meer vrij in zijn hoofd. Ik ben ervan overtuigd dat hij met het juiste materiaal nog steeds vooraan mee kan doen.” Moet Vettel stoppen in de Formule 1?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Glock: “Het ziet ernaar uit dat Vettel zijn waarden niet meer rijmen met die van de Formule 1”