Het laatste formule 1 nieuws

Goed nieuws voor fans: volle tribunes F1-weekend Oostenrijk

Goed nieuws voor fans: volle tribunes F1-weekend Oostenrijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen kan op 4 juli weer langs oranjegekleurde tribunes racen op het circuit van Spielberg. De Oostenrijkse autoriteiten hebben toestemming gegeven om bij het tweede raceweekeinde van de Formule 1 op de Red Bull Ring alle deuren te openen voor publiek.

Op de tribunes langs de baan is plek voor bijna 40.000 toeschouwers.

Tweede weekend
Verstappen en de andere coureurs racen twee weken achter elkaar in Oostenrijk. Op 27 juni is de Grote Prijs van Stiermarken, een week later de Grote Prijs van Oostenrijk. Vanaf 1 juli zijn er in Oostenrijk geen beperkingen meer wat betreft toeschouwersaantallen. Op dit moment mogen maximaal 3000 bezoekers naar topsportevenementen in het land.

Speciale Verstappen-tribunes
De Formule 1-race in Oostenrijk trekt al jarenlang duizenden Nederlandse supporters. De Red Bull Ring heeft zelfs speciale Verstappen-tribunes, die doorgaans vol zitten met fans in oranje kleding. Zij zagen Verstappen in 2018 en 2019 winnen in Spielberg. De Nederlander heeft dit seizoen na vijf grands prix de leiding in het WK-klassement. Komend weekeinde is de Grote Prijs van Azerbeidzjan in Bakoe, daarna volgt de GP van Frankrijk (20 juni).

Bewijs
Bezoekers aan de Grote Prijs van Oostenrijk moeten aan de poort kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of een negatieve testuitslag hebben. Ze mogen ook naar binnen als ze kunnen aantonen dat ze in de afgelopen zes maanden een coronabesmetting hebben doorgemaakt.

‘Voor de sfeer geweldig’
“De ‘Orange Army’ heeft mij altijd vooruit geholpen, ook tijdens de twee races die ik daar gewonnen heb”, zegt Verstappen op Verstappen.nl over zijn fanschare. “De laatste overwinning in 2019 was super, met een inhaalactie voor de winst in een van de laatste ronden. Dat er in Oostenrijk weer zoveel fans aanwezig zijn, is voor de sfeer natuurlijk geweldig.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Goed nieuws voor fans: volle tribunes F1-weekend Oostenrijk