Het laatste formule 1 nieuws

Goed nieuws voor Red Bull: ontwikkeling motoren in F1 vanaf 2022 bevroren

Goed nieuws voor Red Bull: ontwikkeling motoren in F1 vanaf 2022 bevroren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Red Bull met Verstappen Pro Shots Red Bull Racing heeft zijn zin gekregen. Vanaf 2022, dus na dit seizoen, wordt in de Formule 1 de ontwikkeling van motoren bevroren. Daardoor kan het team, met Max Verstappen als uithangbord, de komende jaren met Honda-motoren blijven rijden.

De internationale automobielfederatie FIA laat in een persbericht weten dat alle teams en motorleveranciers unaniem achter het besluit staan. En dat terwijl het thema in de afgelopen maanden nog voor ruis op de lijn had gezorgd.

Red Bull was gebaat bij de zogeheten ‘engine freeze’, omdat motorleverancier Honda eind 2021 de Formule 1 na zeven jaar verlaat. Nu er door de teams straks niet doorontwikkeld kan worden, is de Oostenrijkse renstal van een zorg verlost. Red Bull kan de krachtbronnen namelijk in eigen beheer nemen, waardoor de kosten aanzienlijk lager zullen uitvallen. Max Verstappen Pro Shots Het besluit om de ontwikkeling van de krachtbronnen te bevriezen is echt een pak van het hart voor Red Bull Racing, zegt NOS Formule 1-commentator Louis Dekker. “Max Verstappens renstal werd eind vorig jaar in verlegenheid gebracht toen Honda plotseling bekendmaakte te stoppen met de Formule 1. Zonder motor ben je vleugellam. Niet voor niets maakte Verstappen destijds een grap over de trapauto van Fred Flintstone.”

Weliswaar maakt de Japanse fabrikant het seizoen 2021 nog af met Red Bull Racing en Alpha Tauri, maar daarna moeten die teams op eigen benen verder. Want Mercedes en Ferrari willen de concurrent niet aan motoren helpen. En Renault, die al eens met Red Bull samenwerkte?

“Dat zou door de heftige ruzies uit het recente verleden ook niet bepaald een prettig vooruitzicht zijn”, zegt Dekker. De alliantie Red Bull-Renault leverde Sebastian Vettel vier wereldtitels op en bezorgde Verstappen zijn eerste F1-zege. De relatie werd echter overschaduwd door veel technische mankementen en moddergevechten tussen beide kampen. Zachte landing

Renault was niettemin wel degelijk opnieuw een optie voor 2022, zegt Dekker. “Het is in de Formule 1 heel simpel: de motorfabrikant die aan het minste aantal teams levert -en dat is Renault – kan verplicht worden krachtbronnen beschikbaar te stellen. Red Bull mag dus heel blij zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Goed nieuws voor Red Bull: ontwikkeling motoren in F1 vanaf 2022 bevroren