Het laatste formule 1 nieuws

GP Canada op losse schroeven: Max mogelijk niet in actie

GP Canada op losse schroeven: Max mogelijk niet in actie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen in actie tijdens de Turkse tombola. De Grote Prijs van Canada in de Formule 1 staat op losse schroeven. De reisbeperkingen vanwege het coronavirus maken er een race op 13 juni vrijwel onmogelijk.

Vorig jaar zag Max Verstappen ook al een streep gaan door het raceweekend op het Circuit Gilles Villeneuve in de stad Montréal.

Quarantaine
Volgens de huidige regels zou iedereen die Canada binnenkomt, veertien dagen in verplichte quarantaine moeten. Dat wringt voor het Formule 1-circus, dat vijf dagen voor de start van het raceweekend in Montreal nog in Bakoe is voor de GP van Azerbeidzjan. Zondagavond zouden de 2000 bij de Formule 1 betrokken mensen pas vanuit de Kaukasus naar Noord-Amerika kunnen vliegen.

Geld
Naast de reisbeperkingen kampen de organisatoren van de Canadese GP ook nog eens met geldproblemen, meldt het vakblad Autoweek. De verwachting is dat er in de loop van deze week duidelijkheid komt over het wel of niet doorgaan van het raceweekend.

Turkije
Volgens het vakblad komt, bij het afgelasten van de GP van Canada, Turkije in beeld als alternatief voor een grand prix. Op het circuit van Istanbul Park werd in 2020 ook een race ingelast. Lewis Hamilton wist er toen de race te winnen én beslag te leggen op de wereldtitel, terwijl Verstappen in de verregende wedstrijd niet verder kwam dan de zesde plaats.

Imola
Aankomend weekend rijden de Formule 1-coureurs in het Italiaanse Imola de GP van Emilia Romagna. Verstappen vangt die race aan als nummer twee in het wereldkampioenschap, achter Lewis Hamilton, die in maart de openingsrace in Bahrein won. Donderdag wordt in het L1-programma Pitlane vooruitgeblikt op de tweede race van het seizoen, die zondag rechtstreeks te volgen is via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.

Lees het hele artikel op de volgende pagina GP Canada op losse schroeven: Max mogelijk niet in actie

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden