Het laatste formule 1 nieuws

GP van Qatar: vlekkeloze bandenwissels Hamilton en pessimistische Verstappen

GP van Qatar: vlekkeloze bandenwissels Hamilton en pessimistische Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

25/57 – Bottas schuift op naar P3

Valtteri Bottas heeft inmiddels de derde plek in bezit, maar moet nog naar binnen voor een pitstop. Het verschil tussen Hamilton en Verstappen is nog altijd een seconde of acht. VB gets it done. � Past Lando and into P4. The Finn moves into third as Fernando dives into the pits in the Alpine.

18/57 – nieuwe banden Verstappen, Hamilton reageert

Max Verstappen kiest aan het einde van de zeventiende ronde voor een bandenwissel en Lewis Hamilton neemt geen risico en doet een ronde laat hetzelfde. Beide coureurs beleven een goede stop, waardoor de situatie in de wedstrijd onveranderds blijft. Toch is Hamilton niet echt tevreden. “Dit is echt te vroeg voor een pitstop”, aldus de leider in de wedstrijd. “Je hebt genoeg snelheid”, antwoordt zijn monteur van Mercedes.

17/57 – Hamilton loopt weg bij Verstappen

Lewis Hamilton rijdt met een ongekende snelheid in Doha, zoals hij eigenlijk al het hele weekend doet. De wereldkampioen heeft een gat van negen seconden op Verstappen.

14/57 – Hamilton en Verstappen klasse apart

Lewis Hamilton rijdt met een voorsprong van een kleine zeven seconden op nummer twee Verstappen. Achter Verstappen is het gat met nummer drie Alonso nu al bijna 22 seconden. Het geeft aan hoe groot het verschil is tussen Hamilton en Verstappen en de rest van het raceveld. Na 14 ronden HAM gap naar ALO in P3 meer dan 27s. Met dit tempo gaan HAM en VER het gehele veld op 1 ronde zetten. Ongekend groot verschil met de rest vh veld. Ziet er misschien saai uit zo, maar geniet hiervan. Het is ongelooflijk bijzonder wat zij laten zien.

11/57 – ‘Het zit er niet in’ Max Verstappen laat over de boordradio weten dat zijn voorvleugel okee is, maar voegt er tevens aan toe dat hij Hamilton met geen mogelijk denkt te kunnen inhalen. “Ik doe mijn best, maar het zit er gewoon niet in”, aldus een wat pessimistische Verstappen. 6/57 – belabberde Bottas Verstappen vraagt aan Red Bull Racing of het team even zijn voorvleugel wil […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina GP van Qatar: vlekkeloze bandenwissels Hamilton en pessimistische Verstappen