Het laatste formule 1 nieuws

GPFans Video: In gesprek met Jarno Opmeer over zijn carrière als Esporter bij Mercedes

GPFans Video: In gesprek met Jarno Opmeer over zijn carrière als Esporter bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Esports krijgen langzaam maar zeker een steeds grotere rol in onze maatschappij. De Formule 1 heeft hier een paar jaar geleden erg slim op ingespeeld, door een eigen competitie op touw te zetten. Iemand die daar alles over weet, is Jarno Opmeer. De officiële esporter van het team van Mercedes sprak met GPFans over zijn carrière.

Opmeer is erg druk bezig met zijn carrière en bevindt zich momenteel in een uiterst mooie positie. Vorig jaar won hij, samen met het team van Alfa Romeo , nog het wereldkampioenschap Formule 1 Esports. Dit seizoen heeft hij de overstap gemaakt naar het officiële team van Mercedes AMG Petronas. Opmeer is echter niet alleen succesvol op de virtuele circuits, ook op het fysieke asfalt kan hij prima vertoeven. Zo werd hij in 2009, 2010 en 2011 drie keer achtereenvolgend Nederlands kampioen karten. In 2017 mocht hij uitkomen in de Formule Renault 2.0 en in 2018 maakte hij zelfs onderdeel uit van de Renault Academy. Toch besloot hij anderhalf jaar later dat hij zich volledig wilde gaan focussen op de Esports, wat hij vandaag de dag dus ook doet. In gesprek met deze website vertelt hij precies hoe het er in deze wereld aan toe gaat. Liever een geschreven versie van het interview? Check onderstaande artikelen:

In gesprek met Jarno Opmeer: Hoe word je Formule 1-Esporter van Mercedes?

In gesprek met Jarno Opmeer: “Russell vraagt wat ik in bepaalde bochten doe”

Lees het hele artikel op de volgende pagina GPFans Video: In gesprek met Jarno Opmeer over zijn carrière als Esporter bij Mercedes